tips and advice

Karriär inom homestyling och inredning

Ska du satsa på en karriär inom homestyling och inredning?

homestyling och inredning, Karriär inom homestyling och inredning

Om du är på väg in i en drömkarriär inom homestyling och inredning är det klokt att du tidigt funderar igenom fördelarna och eventuella nackdelar med det jobbet. Här har jag i ett antal punkter sammanfattat de synpunkter som oftast kommer fram när man diskuterar dessa frågor med de som jobbar med homestyling och inredning. Avsikten är att du på ett översiktligt sätt ska få en helhetsbild av vad jobbet innebär.  Jag nämner inte nackdelarna för att avskräcka dig, snarare för att samtidigt nämna några metoder att minska eller helt få bort dessa nackdelar.

Här har du fördelarna med att jobba med homestyling och inredning:

Du kan komma igång och jobba snabbt. Självklart är det bra att ha en utbildning men det är inget krav. Utöver utbildning i själva inredningsverksamheten så kan du ha stor nytta av att utbilda dig i ekonomi, marknadsföring och eventuellt byggnadsteknik.

Inom homestyling och inredning kan du avancera ”hur långt som helst”. Du kan ta på dig större ansvar om du är intresserad och målmedveten.

Du är chef över dig själv och bestämmer dina egna tider. Du kan välja hur du vill jobba, t.ex. heltid eller deltid. Att jobba med homestyling och inredning är dessutom en utmärkt verksamhet att jobba med hemifrån vilket många i dag tycker är attraktivt.

Inredningsyrket är på flera sätt ett mycket fritt yrke.

Marknaden för homestyling och inredning växer. Den ekonomiska tillväxten i Sverige är god. Folk har råd att spendera pengar och många anser att deras tid är så värdefull att de hellre anlitar en expert för inredning än att de som amatörer gör det själva.

Marknaden är intressant även utanför Skandinavien. Skandinavisk design står högt i kurs i många länder och vi som kommer från Skandinavien uppfattas av många som ärliga, samarbetsvilliga och bra att ha att göra med.

Att starta en verksamhet inom homestyling och inredning för inte med sig några stora startkostnader.

Det finns möjligheter att tjäna bra med pengar som inredare om du är skicklig, är en god organisatör och har visst intresse för affärsverksamhet. Många får bra betalt i form av arvode. Andra kan tjäna bra på att göra bra inköp och få bra rabatter. Några inredare köper hela bostäder på spekulation som de inreder och säljer med god vinst.

Det är naturligt att du genom all din erfarenhet och kontakter som inredare skapar ditt eget hem på ett både smakfullt och ekonomiskt intressant sätt.

Som inredare får du chansen att konkretisera dina och andras drömmar så att de blir verklighet.

När du jobbar inom homestyling och inredning kommer du träffa och jobba ihop med många spännande människor. Inte minst experter inom ergonomi, ljussättning, akustik, medicin etc. Du kan verkligen bygga upp ett intressant och värdefullt nätverk.

Genom många av dina kunder kommer du att få tillfälle att besöka många vackra hem och se fantastiska miljöer. Eftersom kunderna ofta är framgångsrika med det de sysslar med så har många en spännande bakgrund att berätta om.

 

Är du intresserad av flera tips om hur du blir inredare. Kolla den här boken. Där står det mesta.

bli inredare steg för steg