Jobba som redovisningskonsult

De flesta Jobba som redovisningskonsult, starta företag redovisning redovisningskonsulter som erbjuder sina tjänster till privata företag, offentlig förvaltning och likartade organisationer. Hela branschen håller på att ändras så att redovisningskonsulter och revisionsbyråer inte enbart erbjuder bokföring, redovisning och professionell revision utan man erbjuder även rådgivning i olika investeringsmöjligheter, skattefrågor och ekonomiska frågor överhuvudtaget. Det sker hela tiden många och stora förändringar inom dessa områden som det är svårt för lekmän att hänga med i. Behovet av rådgivning och kontinuerlig uppdatering är stort. Det är samtidigt en etisk fråga i vilken utsträckning en och samma person kan vara rådgivare och samtidigt revisor. Oftast löser man detta så att dessa två roller innehas av olika personer. Allt talar för att behovet av kvalificerade redovisningskonsulter kommer fortsätta att öka.

Här kommer de steg som du bör ta för att lyckas om du ska jobba som redovisningskonsult:

 
Här nedanför finns bra guider hur du lyckas som konsult [embedit snippet=”e-boksbutik-bli-konsult”]

Lär dig mycket om hur du jobbar med datorn

Det mesta arbetet när du jobbar som redovisniongskonsult görs i datorn. Du måste ha goda kunskaper i hur du jobbar med datorn, hur man gör beräkningar och pedagogiska presentationer av material som av många anses vara komplicerat och svårt att förstå.

 

Skaffa dig en lämplig utbildning för att klara att jobba som redovisningskonsult

Surfa runt på nätet och leta efter bra utbildningar. Det finns massor att välja på.   För att arbeta som revisorsassistent krävs ofta kandidat- eller magisterexamen i ekonomi med inriktning mot redovisning. Därutöver är det många byråer som även kräver att den sökande läst samtliga kurser som krävs för revisorsexamen. Vad detta innebär hittar du på http://alltomrevision.wordpress.com/vilken-utbildning-kravs/

 

Skaffa dig bra praktik

Det är klokt att försöka få en praktikplats redan under din studietid. Då lär du dig massor och du får en nyttig inblick i hur redovisnings- och revisionsjobb fungerar.

bli din egen redovisningskonsult

Gå med i de branschorganisationer som finns

Bygg medvetet upp ditt nätverk. Du kommer alltid behöva fråga andra eller konsultera specialister inom olika områden och då är din framgång helt beroende av att du har ett effektivt och kvalificerat nätverk att luta dig mot.

 

Övrig kunskap om du ska jobba som redovisningskonsult

Detta handlade mest om de specialistkunskaper som du behöver som redovisningskonsult eller revisor. För att öppna ett eget företag där du jobbar hemifrån eller från ett externt kontor är det dessutom en mängd andra kunskaper du behöver ha.

  • Du behöver en egen affärsplan
  • Du behöver veta hur man skaffar kunder
  • Du behöver veta hur du gör ditt företag lönsamt
  • Du måste besluta dig för den bästa företagsformen för ditt företag
  • Och du behöver veta hur du ska få ditt företag att växa

Allt detta behandlas i boken ”Starta eget företag snabbt och lönsamt”. Läs den! Här hittar du lite mer information om boken.

Eller du kanske är mer intresserad av att skaffa dig en anställning inom detta område och den vägen jobba som redovisningskonsult? Läs här hur du lyckas med det.