Marknaden för att bli konsthandlare är lovande

Bli konsthandlare - Marknaden för konsthandlare är lovande

Fler och fler köper konst för att njuta av den, för att investera sina pengar i något som är roligare än värdepapper och för att ha något kulturellt, bildande och spännande att göra på fritiden.

Vart är ekonomin på väg? Det har varit ett år med orosmoln. Sydeuropa har krisat gång på gång och i USA har oron kring budgeten lagt sordin på börserna. Men en marknad har trotsat allt tal om lågkonjunktur – konstmarknaden.

Samtidigt håller marknaden på att ändras. Dels kan man numera se konsten på Internet innan man köper, dels har hela marknaden blivit internationell på ett annat sätt tack vare Internet. Samtidigt ökar konkurrensen på flera sätt. Nu kan köpgallerier, restauranger, kaféer, vanliga kontorsarbetsplatser och i stort alla sorters offentliga lokaler fungera som enklare konstgallerier.

Om du vill bli konsthandlare kan du också erbjuda andra tjänster som t.ex. kurser om konsthistoria, anordnande av konstresor i eller utanför landet osv. Många konsthandlare är samtidigt konstnärer själva vilket ger utmärkta möjligheter både att sälja sina egna verk och dels att ”hänga med” i vad som händer på marknaden.

Om du vill bli konsthandlare har du stor frihet. Du väljer själv vilka konstnärer och kunder du vill kontakta, du jobbar under de tider som du själv vill och du skapar den miljö och atmosfär i din lokal som du själv vill ha.

Blir du konsthandlare kommer du träffa massor av spännande människor både bland konstnärerna och bland köpare.

Är du intresserad av att bli en effektiv och kunnig mellanhand mellan artisten som skapar konsten och kunden som letar efter något alldeles extra? Vill du hitta ett drömjobb som kan glädja massor av människor inklusive dig själv och samtidigt ha chanser att tjäna bra på att hålla på med din hobby? Då kanske du ska bli konsthandlare?

För den som är framgångsrik finns möjlighet att tjäna bra med pengar. Då måste du veta hur du

  • skaffar kunder
  • driver ett företag med lönsamhet
  • minskar dina skatter
  • bildar rätt form av bolag
  • söker tillstånd och ordnar med försäkringar

Allt detta och mer därtill kan du läsa om i boken ”Starta eget företag snabbt och lönsamt”. Jag rekommenderar den verkligen om du ska bli konsthandlare. Klicka här så får du lite mer information om boken.

Du kan också skaffa dig ett jobb på ett företag som jobbar med konst. Hur det kan gå till kan du läsa om här.

 

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.