Att jobba som inredare har många fördelar:

bli inredare

 1. Om du har ett intresse för färg och form och vill se dina och andras idéer genomförda, då är det en spännande och skapande verksamhet att jobba som inredare. Det är en av alla fördelarna.
 2. Det är naturligt att du genom all din erfarenhet och kontakter i jobbet som inredare skapar ditt eget hem på ett både smakfullt och ekonomiskt intressant sätt. Det är en annan fördel.
 3. I jobbet som inredare kommer du träffa och jobba ihop med många spännande människor.  Du kan verkligen bygga upp ett intressant och värdefullt nätverk.
 4. Genom många av dina kunder kommer du att få tillfälle att besöka många vackra hem och se fantastiska miljöer. Eftersom kunderna ofta är framgångsrika med det de sysslar med så har många en spännande bakgrund att berätta om.
 5. Att starta en verksamhet med jobb som inredare för inte med sig några stora startkostnader – en stor fördel
 6. Du kan ta betalt antingen med ett fast pris, ett arvode per timme som kunden betalar eller genom att du skaffar dig bra rabatter hos leverantörer. Sedan får du din del av rabatten när kunden köper. Detta ska man vara noga med att informera kunden om så att inte några missförstånd uppstår.
 7. Det finns möjligheter att tjäna mycket pengar som stylist om du är skicklig, är en god organisatör och har visst intresse för affärsverksamhet. Många får bra betalt i form av arvode. Andra kan tjäna bra på att göra bra inköp och få bra rabatter.
 8. Du kan komma igång och jobba som stylist snabbt. Det krävs ingen formell utbildning. Självklart är det bra att ha en utbildning men det är inget krav. Utöver utbildning i själva stylist-verksamheten så kan du ha stor nytta av att utbilda dig i ekonomi, marknadsföring och presentationsteknik.
 9. Du är chef över dig själv och bestämmer dina egna tider.
 10. Stylistyrket är ett mycket fritt yrke. Du kan nästan jobba var du vill och när du vill.
 11. Marknaden är intressant och stor även utanför Skandinavien. Skandinavisk design står högt i kurs i många länder och vi som kommer från Skandinavien uppfattas av många som ärliga, samarbetsvilliga och bra att ha att göra med.
 12. Som stylist får du chansen att förverkliga dina och andras drömmar så att de blir verklighet.

Några nackdelar med jobbet som inredare:

 1. Jobbet kan under vissa perioder vara mycket krävande och stressigt. En stylist bör vara stresstålig. En duktig stylist bör vara intresserad av att planera, organisera, leda, samordna och leda olika stylistjobb.
 2. Kraven på att genomföra stylistprojekt inom en minimal budget och med en pressad tidplan kan ibland göra det väldigt svårt att helt enkelt hinna med att skapa ett resultat som du är nöjd med. Uppdragsgivarens krav och önskemål kan ibland vara helt orealistiska. Det svåraste i detta jobb är att lära sig att i dessa situationer säga nej.

 

Gillar du den här artikeln? Då kommer du säkert också gilla att läsa om boken ”Bli inredare” genom att klicka här. Underlaget för denna artikel är hämtad därifrån.

Här nedanför finns en bra guide hur du lyckas med att starta eget företag som inredare [embedit snippet=”e-boksbutik-bli-inredare”]