Skriv en bok

Jobba som frilansJag känner många som drömmer om att skriva en bok. Det skulle vara deras drömjobb. Alla har vi något att berätta och många av oss har spännande upplevelser, erfarenheter, fantasier eller fakta som vi vill dela med oss av och skriva om. Om du lyckas med att skriva kan du dessutom få känna stimulansen av att kunna påverka andra människors liv till något bättre, något mer spännande eller bara att underhålla. Du kan genom att skriva informera om viktiga fakta, övertyga eller motivera.

Sveriges Författarförbund (SFF) har funnits sedan 1893 och har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomiska, juridiska och sociala frågor som rör det litterära yrkesutövandet. Det är en facklig organisation för dig som är verksam som författare eller litterär översättare. Förbundet har i dag drygt 2 750 medlemmar (apr. 2011).

Tips om en intressant framtid där du kan skriva

En form av att skriva som frilans är att jobba som journalist. Då samlar du in och framställer material för offentliga medier. Du kan till exempel jobba som reporter, kulturskribent, sportjournalist, ledarskribent, debattredaktör, utrikeskorrespondent, krönikör och nyhetsankare.

Kreativa yrken som journalist, filmare och designer står högst i kurs när dagens gymnasister drömmer om framtidsjobb. Och intresset är stort av att vilja skriva och starta eget företag. I alla fall om man ska tro SACO.

Tips om marknaden för att skriva som frilans

Marknaden i det informationssamhälle vi lever i är naturligtvis intressant. Du kan skriva i tidningar, tidskrifter, på hemsidor, du kan skriva nyhetsbrev eller skriva böcker. Du kan även skaffa dig uppdrag att skriva för olika företag eller organisationer och då kan det gälla att skriva anbudshandlingar, föredrag, presentationstext, utbildningsmaterial, reklammaterial eller över huvud taget allt material som ett företag eller en organisation kan behöva. Ju kunnigare du är inom ett visst fack desto större chanser har du till att få uppdrag att skriva.

Tips om fördelarna med att skriva som frilans

Här börjar jag med ett citat ur Dagens Industri den 21 december 2010:

”Bloggvärlden har lett till att en rad nya företag har skapats, inte minst bland modebloggarna. För Mattias Åkerberg blev bloggandet en väg in i reklambranschen.

För fyra år sedan gick han en reklamutbildning. I samma veva startade han bloggen Please Copy Me. I stället för att vara med på alla föreläsningar i skolan hängde han på biblioteket och läste gamla reklamböcker.

Nu har Please Copy Me blivit en så stabil plattform att Mattias Åkerberg har sagt upp sig för att frilansa som copywriter på heltid.

– Det är en kick att styra över sin egen tid och forma tillvaron med vilka personer jag ska samarbeta med, säger han.”

Om du satsar på att skriva som frilans får du tillfälle att träffa och intervjua många spännande människor som du kommer att lära dig mycket av. Jag har en god vän som jobbat som frilansjournalist under stora delar av sitt liv och han har träffat samtliga statsministrar i Sverige och samtliga presidenter i USA plus en rad av kända och intressanta personer som varit aktiva under den tid som han jobbat med att skriva som frilansjournalist.

Du kan jobba hemma eller var du vill och när du vill och du jobbar med att skriva som frilans. Du kan sitta på en skärgårdsö, på en bergstopp, på ett kafé i Paris och helt enkelt välja den miljö som du gillar bäst för att skriva.

Startkostnaderna för att komma igång med att skriva är minimala. Du behöver bara din dator och en telefon.

De flesta blir inte rika på att skriva. Vi hör talas om ett fåtal succéförfattare som verkligen lyckas ekonomiskt men det hör till undantagen. De flesta som jobbar med att skriva gör det för att det är stimulerande och lärorikt och man känner att man har något att ge andra människor.

Om du tänker satsa på att skriva så gäller det som i all verksamhet när man erbjuder tjänster att du är intresserad av att marknadsföra dig själv och det du kan och det du erbjuder.

Tips om att skriva en bok om någon spännande karriärsväg

På den här sajten samlar jag information om flera olika drömkarriärer. Ett urvalskriterium för de karriärsmöjligheter som finns med här är att det är svårt att hitta information på annat håll. Det finns med andra ord ett behov av sprida sådan information. Är du intresserad av att skriva om någon av dessa drömkarriärer som du känner väl till så är du välkommen att höra av dig.

En av de stora fördelarna med att jobba som frilans är, som sagt, att du kan jobba hemifrån. Är du intresserad av ett speciellt tipsbrev med ca 30 konkreta tips om att jobba hemifrån så skriv ditt förnamn och din e-postadress här så skickar vi tipsbrevet till dig med detsamma.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Eller du kanske vill starta eget företag som frilans? Klicka här i så fall.

Lycka till som frilans!

Holger Wästlund

Närliggande affärsidéer:

  1. Ordna homeparties för försäljning av olika varor
  2. Gör om videos till DVD
  3. Gör om gamla foton till digitala bilder
  4. Skapa dekorativa släktträd
  5. Spela in bra musik
  6. Sälj begagnade böcker, t.ex. studielitteratur
  7. Bli hälsospecialist
  8. Bli franchisetagare och driv ditt företag hemifrån
  9. Importera och distribuera speciella varor
  10. Hyr ut allt som har att göra med events

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.