styling bostäder

Hon jobbar med styling bostaäder

Kom igång med homestyling och design

 

Om du vill jobba med homestyling så börja med att skaffa dig så mycket praktisk erfarenhet som möjligt. Det är faktiskt mycket lättare inom homestyling än  inom många andra drömjobb. Passa på alla tillfällen och var noga med att dokumentera allt du gör inom homestyling med dina eventuella presentationsplanscher och med foton som du tar före och efter att du har varit engagerad i ett homestyling-förändring. Se till att du både printar ut dina foton och att du sparar dem i digital form så att du enkelt kan visa dem för de som kan vara intresserade av dina tjänster med homestyling antingen i datorn eller i en Ipad.

Praktik på homestyling i ditt eget hem

 

Öva dig genom att skaffa dig praktik på olika homestyling-lösningar i ditt eget hem, kanske bara i ditt eget rum. Ta foton före och pröva därefter hur du med enkla medel kan måla om eller tapetsera om väggarna, möblera om, byta några detaljer för att härigenom både öva dig själv och för andra visa vilken förändring du kan skapa med enkla billiga medel och dessutom snabbt. Det blir ännu mer imponerande om du fortsätter att förändra inredningen i flera steg och därmed hela upplevelsen i samma rum. Gör det med enkla medel och så att du med foton kan visa hur stora förändringarna kan bli. På det här sättet kan du få fram bra referensfoton att visa de som kan vara intresserade av dina tjänster inom homestyling. Dels ser de vilka förändringar som du kan genomföra på ett enkelt sätt dels visar du på detta sätt ditt stora intresse för homestyling. Det är bara de som har en verklig passion för detta drömjobb som kan tänka sig att på detta sätt vända upp och ner på sitt eget rum eller hela sin bostad på detta sätt.

Praktik av homestyling hos vänner och andra kontakter.

Om du får frågan från någon vän eller från någon annan i ditt nätverk om du vill hjälpa till med homestyling så tacka ”ja” direkt. Du kanske är medlem i någon förening, organisation eller du kanske får frågan från någon granne. Ofta kan en första fråga uttryckas ungefär så här: ”Vi skulle vilja förändra lite hemma hos oss och har en massa idéer som vi skulle vilja diskutera med dig.” En sådan obetydlig fråga kan vara starten till att du får praktik på betydligt mer homestyling än vad någon kunde ana från början. Det börjar ofta med att du ger lite synpunkter och några råd men det kan växa till att du erbjuder dig att göra en liten skiss eller en enkel presentation på en pannå, du kanske erbjuder dig att göra inköp (och då kan du samtidigt skaffa dig kontakter bland leverantörer som kan leda till omedelbara eller framtida rabatter) och du kanske erbjuder att du kan övervaka själva genomförandet. Sköter du detta på ett bra sätt så är dessutom chanserna stora att de kommer tillbaka vid nästa tillfälle som de har homestylingproblem.

Om de inte frågar – var inte rädd för att erbjuda dina tjänster med praktik. Tala om i klartext att dina ambitioner är att du behöver praktik och gå vidare med homestyling som ditt drömjobb och då behöver du referenser och arbetsprover. Var noga med att informera om att du vill ta foton av aktuella rum före och efter förändringen.

Var inte heller rädd för att fråga dina vänner om de känner till någon annan som kan tänkas behöva lite hjälp med homestyling. Det finns så många anledningar till att ett behov av förändring av inredning uppstår. Någon ska kanske sälja sin bostad, lägenhet eller hus och det gäller att fräscha upp bostaden inför visningen. Eller någon kanske ska hyra ut på kortare eller längre tid.

 

Jobba professionellt med homestyling även som praktik

Om du får tillfälle att hjälpa någon i din bekantskapskrets på detta sätt med homestyling så försök att jobba så professionellt som möjligt. Med det menar jag att du bör börja med att ta foton av hur det såg ut innan det hela började, ta reda på användarnas krav och önskemål på ett strukturerat sätt, sammanställ material- och färgprov på ett tydligt sätt, göra upp en grov tidplan för genomförandet, erbjuda dig att göra inköpen, hela tiden hålla koll på kostnaderna och avsluta det hela med att ta fina foton av hur det blev. Då får du träning att jobba på det sättet och dina vänner kan efter att de sett hur du jobbar rekommendera dig och ditt strukturerade sätt att jobba. Deras rekommendation kan de ge antingen som ett rekommendationsbrev eller i muntlig form till alla som kan vara intresserade.

 

Tycker du att den här artikeln var intressant. Då kommer du säkert att gilla att läsa lite om boken ”Bli inredare” här.

Du kommer också ha stor nytta av en serie med 10 st tipsbrev som vi sammanställt för den som vill bli inredare. Mycket går att använda om du satsar på att jobba med homestyling. Tipsbreven innehåller konkreta tips om

• Fördelarna med att jobba som inredare
• Vad krävs för att du ska bli en framgångsrik inredare?
• Vilka verktyg behöver du som inredare?
• Vilket material bör du sammanställa inför en anställningsintervju om ett inredarjobb?
• Vanliga frågor vid en anställningsintervju
• Bli specialist som inredare. Så här går det till
• Hur sköter du en prisförhandling som inredare?

Skriv ditt förnamn och din e-postadress så skickar vi det första tipsbrevet så fort vi kan.

  Ditt förnamn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Lycka till!

  Närliggande affärsidéer:

  1. Designa och sätt ihop gåvokorgar
  2. Designa smycken
  3. Jobba med modedesign
  4. Sy kläder och gör ändringsarbeten
  5. Erbjud ansiktsmålning på barnkalas
  6. Fotografera design av olika slag
  7. Renovera gamla möbler
  8. Bli ballongskulptör på barnkalas och liknande
  9. Dekorera hem eller kontor speciellt för olika parties
  10. Designa och tillverka speciella hyllningskort, papperservietter med namn etc.
  11. Bli keramiker och sälj dina verk
  12. Illustrera på webben bl.a. i 3D
  13. Designa logos
  14. Gör roliga teckningar
  15. Editera och restaurera foton