Ska du bygga om hemma? Kanske ett kök, ett badrum eller något i den stilen? Det innebär ofta en rätt avsevärd kostnad för de flesta av oss. Även om det i de allra flesta fallen är att ses som en god investering som du kan få igen, kanske med råge, när du säljer.

Här får du tips om hur du kan bli byggledare åt andra

Bli byggareUnder första halvåret 2011 köpte över 500 000 personer ROT-arbeten från drygt 53 000 företag.

Det finns härmed ett annat sätt att förändra erfarenheterna från den utgiften till att tjäna pengar och samtidigt skapa ett drömjobb för dig själv där du kan få pengar. Detta är ett verkligt tips om din drömkarriär. Jobba som byggledare, starta eget genom att bli byggledare eller bli inredare. Vi känner en dam som byggde om sitt kök i sin sommarstuga. Hon gick igenom de steg som jag beskrivs på min byggaom-sajt, kanske inte lika logiskt och strukturerat, men i huvudsak tänkte hon på samma sätt som jag beskriver där, dvs som en professionell byggledare tänker. Hon blev så fascinerad av hela planerings- och genomförandeprocessen att hon, efter att hon genomfört sitt eget projekt, började åta sig uppdrag som byggledare att bygga om kök åt andra. Till att börja var det åt goda vänner men efter ett tag blev hon så professionell som byggledare att denna verksamhet har blivit hennes nya karriär. Och när hennes intresse som byggare och att bygga hus vaknade kom hon från en helt annan utbildning och ett helt annat yrke. Hon stortrivs med sitt nya drömjobb som byggledare och tjänar pengar så att hon är nöjd på sin nya verksamhet.

Tips om ett snabbt sätt att bli byggledare

Här finns en möjlighet. Om du går igenom de olika stegen i att bygga om och står med ett färdigt kök som du är nöjd med då har du gjort en resa där du lärt dig mycket. Om du skulle vara intresserad av att göra om samma process, då på uppdrag av andra som byggledare, så kan detta vara ett tips om din drömkarriär – om du är intresserad att jobba som byggledare.

Vill du ha ytterligare ett 30-tal konkreta tips om hur du blir byggledare? Vi har ett tipsbrev med derygt 30 tips som vi skickar till dig gratis. Fyll i ditt förnamn och din e-postadress så skickar vi tipsbrevet så fort vi kan.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Tips om fördelarna med att bli byggledare

 

 • Att starta en verksamhet där du planerar, leder, organiserar och kontrollerar ett bygge åt andra kostar nästan ingenting.
 • Du får tillfredsställelsen av att realisera andras och dina visioner så att de blir verklighet.
 • Du kan ta betalt antingen med ett timarvode som kunden betalar eller genom att du förhandlar dig till bra rabatter hos leverantörer. När kunden köper kan du få del av rabatten, vilket man i så fall ska informera kunden om på ett tydligt sätt.
 • Du är din egen chef.
 • Du kan bygga upp ett intressant nätverk och du kommer att träffa många intressanta människor som efterfrågar din kunskap.
 • Det behövs kök inte bara i andra hem. Många arbetsplatser behöver kök. Så marknaden är stor och intressant. Jag känner de som fått uppdrag att planera och genomföra inredningar med möbler och allt på större lyxjakter i Florida. Spännande, eller hur?
 • Några byggledare med trädgårdsintresse specialiserar sig på allt för trädgården med gräsmatta, buskar, dammar etc. Ett drömjobb där du dessutom får betalt.
 • Om det rent av skulle bli ett nytt yrke för dig så är det ett fritt sådant.
 • En del byggledare jobbar som konsult inom bygg och har sedan fortsatt som organisationskonsult, strategikonsult, managementkonsult, teknikkonsult eller affärskonsult.
 • Men allra viktigast – om du har ett intresse för att skapa, har ett intresse för färg och form och att se dina och andras idéer genomförda, då kan detta vara en spännande verksamhet.

 

Det finns massor av tips om vad det innebär att vara byggledare, tips vad en byggledare jobbar med och tips om olika arbetsmetoder som byggledaren använder. En ny karriär som faktiskt kan börja med en så begränsad och privat sak som att man låter bygga om sitt eget kök kan leda till att du startar eget företag.

Innehållet är hämtat ur boken ”Så får du ditt drömkök till lägsta kostnad”. Gillar du den här artikeln så kommer du också gilla att läsa mer om den boken här

 

Holger Wästlund

Närliggande affärsidéer:

 1. Jobba som kontrollansvarig
 2. Gör professionella upphandlingar av de olika delarna i ett bygge
 3. Fungera som projektledare för ett bygge
 4. Erbjud dig att ta hand om all administration, kontakter med kommunen etc. i samband med ett bygge
 5. Skriv en gör-det-själv-bok

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.