Bli frisör – erbjud skönhetsvård och försäljning

Bli frisör, hårstylist, stylist hår eller starta en egen hårsalong

Det finns många olika sorters hårsalonger i dag, från den lilla lokala verksamheten till de stora salongerna där hårvård kombineras med annan skönhetsvård, försäljning av hår- och skönhetsprodukter och ren social samvaro.

Om du vill bli frisör, hårstylist eller starta egen hårsalong är det relativt oberoende av ekonomisk nedgång och ”dåliga tider”. När folk ska spara pengar kanske man går lite mer sällan till frisören men det är inte många som vågar sig på att utföra detta arbete själv.

Om du satsar på att bli frisör kommer du märka att branschen svänger modet snabbt och detaljer kommer och går. Nya trender och mode inom klippteknik, design, arbetsmetoder och hårvårdsprodukter kommer ständigt till och gör att förändringsbenägenhet om du ska bli frisör är en viktig egenskap som frisör. Det är viktigt att följa med vad som händer på området och därför anordnas ofta fortbildningskurser, visningar och tävlingar för att underlätta för frisörerna att hålla sig uppdaterade om nyheter. Att ha känsla för stil, form och proportioner för att kunna se vad som passar kundens ansiktsform och personlighet är viktigt om du ska bli frisör. Det är också viktigt att vara kreativ.

starta egen hårsalong

Några av de fördelar som du kan njuta av om du satsar på detta drömjobb är

 • Arbetsplatsen är ofta avkopplande och trevlig
 • Du kan själv bestämma när du vill arbeta om du blir frisör
 • Du kommer få stor tacksamhet från dina kunder eftersom du får dem att känna sig välmående och bli ännu vackrare efter din behandling
 • Du får utlopp för din kreativitet och ditt artistiska intresse
 • Du har chans att lära känna dina kunder väl och bygga upp långsiktiga relationer med dem
 • Det finns möjligheter att tjäna bra om du vet hur man
 • Skaffar kunder
 • Driver en verksamhet lönsamt
 • Hur man tar betalt på bästa sätt
 • Hur man minimerar skatten m.m.
 • Hur man driver ett eget företag på bästa sätt. Ungefär tre fjärdedelar av alla frisörer arbetar som egen företagare, antingen genom att äga en salong eller att arrendera (hyra) en stol på en salong. En mindre del av alla yrkesverksamma frisörer är anställda. Som egenföretagare sköter man ofta bokföring, marknadsföring, inköp av material samt ansvarar för eventuell anställd personal. Här kan du läsa bra information om hur du sköter bokföringen som frisör.

Mycket av detta får du i form av praktisk och beprövade tips och råd i boken  ”Starta eget företag snabbt och lönsamt”. Ska du bli frisör så tycker jag absolut att du ska läsa den. Här får du lite mer information om den boken.

Eller du kanske hellre vill bli anställd som frisör eller hårstylist? Här får du tips om hur du kan skaffa dig ett jobb via sociala medier.

Närliggande affärsidéer:

 1. Erbjud skönhetsvård, nagelvård, hårvård etc. i ditt eller kundernas hem
 2. Bli massös eller massör

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.