Städföretagen blomstrar tack vare RUT

starta städfirma, städföretag

RUT-avdraget har gjort att många städföretag i Sverige blomstrar som aldrig förr. RUT-avdraget eller Husavdraget som det heter när man lägger ihop RUT- och ROT-avdraget innebär att privatpersoner får dra av halva arbetskostnaden upp till ett maxbelopp per år. Den som utför tjänsten eller om du har eget städföretag så får städföretaget resten av pengarna från staten.

Under år 2011 köpte 415 917 personer RUT-tjänster från 14 810 företag. Under år 2012 ökade städmarknaden ytterligare. Då köpte 491 711 personer RUT-tjänster från 16 811 företag.

Städning kan bli en mycket lönsam affär och många startar eget städföretag. Detta kan vara ett bra tips om din drömkarriär. Behovet är stort både i privata bostäder och i kommersiella lokaler, som kontor, affärer etc. Du kan starta egen verksamhet utan någon direkt utbildning och investeringskostnaden i städmaterial är låg. Enkelt uttryckt behövs en avancerad dammsugare, hinkar, kvastar, rengöringsmaterial, en hopfällbar stege och en transportmöjlighet som går att lita på för att starta ett företag.

Tips om marknaden för städföretag

Intressant ur marknadssynpunkt är att alla de som behöver städning behöver detta återkommande, t.ex. dagligen, varje vecka, varje månad osv.

Städyrket blir successivt alltmer kvalificerat. Nu gäller det att tänka på miljön. Det gäller bl.a. att välja miljövänliga rengöringsmedel och att rengöra rengöringsmaterialet mellan städtillfällena. Du behöver inte jobba själv som städare. Du kan även bli konsult inom städning och tjäna pengar, en form av organisationskonsult eller affärskonsult.

Det gäller också att skapa en strukturerad plan för hur städningen ska gå till. Ofta vill ett städföretag börja med en grundlig totalgenomgång av det som ska städas. Man vill lyfta renheten till en hög nivå så att man därefter med mindre återkommande insatser kan behålla denna standard.

Om du är entreprenör och valt att starta eget så kan du marknadsföra dig genom annonser, en egen hemsida, en enkel broschyr som du delar ut i ditt grannskap eller liknande. Men det allra bästa sättet är genom rekommendationer. Sköt jobbet bra så kommer dina uppdragsgivare att rekommendera dig till andra och ditt nya drömjobb är igång.

Den stora skillnaden mellan att städa bostäder och att städa kommersiella lokaler är att en bostad kan du i allmänhet städa på dagtid medan konto och butikslokaler ofta ska städas på kvällar och nätter.

En speciell marknad är de som köper tomt, bygger hus och säljer huset. På byggstädning kan man tjäna pengar.

Är du intresserad av att starta och driva ett lönsamt städföretag? Då kan du tjuvläsa lite i boken ”Starta och driv ditt eget städföretag” här.

Närliggande affärsidéer:

  1. Byggstädning
  2. Vår- och höststädning av trädgårdar
  3. Erbjud miljövänlig städning
  4. Gör fönsterputs
  5. Erbjud dig att tvätta och rengör bilar för hand
  6. Rengör båtar
  7. Erbjud städning och rengöring i samband med events

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.