– ett drömjobb för dig?

jobba som managementkonsult

Jag har jobbat som managementkonsult under en stor del av mitt liv. I den rollen har jag hållit i projekt, deltagit som en del i större projekt och även hyrts ut som s.k. ”Management for hire”.

Att vara organisationskonsult, ”Managementkonsult” eller affärskonsult, som alla är namn på samma sak, är ett spännande och utvecklande drömjobb där du får tillfälle att vara med där det sker förändringar och där du i allmänhet kan tjäna pengar så att du blir nöjd. Som managementkonsult kan jobba som anställd i en större konsult-organisation eller gillar du att vara entreprenör och väljer att starta eget, då ofta i någon form av nätverk. Antingen anlitas du för ett tidsbestämt projekt som har en tydlig start och ett tydligt slut då i allmänhet som expert inom ett visst område eller anlitas du som en resurs under en bestämd tid då ett företag eller en organisation har en kapacitetsbrist.

Tips om fördelarna med att vara managementkonsult

För de verkligt skickliga är det bland de bäst betalda konsulter som finns att vara organisationskonsult. Det är ett fritt drömjobb att jobba som konsult, det är ett oberoende jobb där du hela tiden lär dig mycket nytt om olika företag och organisationer. Detta kan vara ett tips om din drömkarriär. Inget uppdrag är likt något annat. Uppdragsgivarna förväntar sig att du tillför en annan kompetens, erfarenhet eller ett annat sätt att se på en organisations problem vilket gör att du hela tiden kommer att hålla dig på topp när det gäller att analysera olika situationer och komma med konstruktiva förslag. Det är minst sagt ett utvecklande jobb att vara organisationskonsult där du, om du är duktig, kommer att få stor uppskattning.

Du kommer som organisationskonsult träffa många människor som är jätteintressanta och i många uppdrag kommer du att få tillfälle att resa en hel del. Om du känner för att finnas med i de sammanhang där det sker förändringar som du kan påverka så kommer du att trivas. Det är lätt att starta upp som organisationskonsult, du behöver nästan bara en dator och en telefon, resten finns i ditt huvud.

Tips om marknaden för managementkonsulter

Marknadsförutsättningarna är goda. Vi lever i en föränderlig värld där tidsintervallen mellan finanskriser och andra omvälvande yttre förändringar i allmänhet är korta. Omvärlden är komplex.  När det sker förändringar eller när sammanhangen är krångliga då behövs organisationskonsulter. En tydlig trend i dag är dessutom att företag måste koncentrera sig på sin egen kärnuppgift. Man inser att man inte kan vara bra på allt och det leder till att man tvingas anlita experter utanför företaget vid olika behov.

 

Vill du ha en gratis tips- och checklista hur du kan bli managementkonsult? Fyll i ditt förnamn och din e-postadress så skickar jag dig en lista med ca 35 praktiska punkter.

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.