Sälj accessoarer och bli ägare av en butik där du säljer accessoarer

Sälj accessoarer och bli ägare av en butik där du säljer accessoarer

Som ägare av en affär som säljer accessoarer har du många fördelar:

 1. Att sälja accessoarer är en jätteindustri. Om du är intresserad av att startar en affär som säljer accessoarer gäller det att du är eller blir duktig på att spana in i framtiden och förutse vilka de kommande trenderna blir.
 2. Branschen att sälja accessoarer är relativt oberoende av lågkonjunkturer. När ekonomin är dålig är det många som sparar in på att köpa helt nya kläder men då finns det fortfarande ett behov att köpa accessoarer för att få lite piff på förra årets kläder. När modeindustrin i övrigt står still så växer behovet av accessoarer kontinuerligt.
 3. Att sälja accessoarer är ett jobb där du blir den första som känner till de nya trenderna. Du kommer ligga före andra och dina vänner och bekanta kommer vända sig till dig för att be om råd.
 4. Om du ska sälja accessoarer kommer du tillbringa dina dagar med att arbeta med vackra saker, träffa modeinriktade, medvetna och spännande människor och du kommer känna att du hjälper andra människor att känna sig trendiga, attraktiva och vitala vilket ger dig en stor tillfredsställelse.
 5. Du kan antingen välja att erbjuda ett brett sortiment med sjalar, skor, smycken, hattar, handväskor m.m. eller du kan specialisera dig på ett fåtal väl utvalda produkter.
 6. Du är oberoende. Du är din egen chef när du säljer accessoarer och därmed kan du själv bestämma om du vill att din affär ska förbli liten och behändig eller växa och ge ordentlig lönsamhet. Du ansvarar själv för vilka du anställer eller samarbetar med och du skapar din egen företagskultur.
 7. Det är lätt att komma igång. Du kan börja i liten skala att sälja accessoarer eftersom accessoarer är lättare att beställa än de flesta andra modeprodukter.
 8. Det är ett jobb där får tillfälle att resa mycket. Du kan besöka mässor och tillverkare runt om i Europa, ja, kanske även på andra platser i världen. Denna typ av affärsresor av avdragsgilla vilket är en jättestor fördel i denna bransch. Om du tar med din laptop och är på platser där du kan ha bra uppkoppling så kan du administrera alla dina inköp på samma sätt som hemma på ditt eget kontor.
 9. För att lyckas med att sälja accessoarer bör du veta rätt mycket om följande:

 

 • Hur är bästa sättet att starta? Ska du köpa ett befintligt företag, jobba med franchising eller starta nytt?
 • Hur ska du skaffa dina kunder?
 • Vilket namn ska du välja för ditt företag?
 • Hur gör du din egen affärsplan
 • Finansiering av verksamheten, både i uppstartningsfasen och när den rullar för fullt
 • Bästa bolagsformen
 • Licenser och tillstånd
 • Skatter och försäkringar

Allt detta kan du lära dig genom att läsa boken ”Starta eget företag snabbt och lönsamt

Eller du kanske är mer intresserad av att skaffa dig ett jobb på ett företag som säljer accessoarer? Då kan du läsa hur det gå till här.

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.