Starta dansstudio skapa artister

starta dansstudio, dansskola, dans och fitness

Sedan TV-programmet ”Let’s Dance” startade i Sverige år 2006 efter en engelsk förebild har intresset för dans vuxit i snabb takt. En del i detta är naturligtvis att kändisar som Måns Zelmerlöw, Tina Nordström och Jessica Andersson hör till förstapristagarna.
Men det finns så många andra orsaker till att många av oss gillar att lära oss dansa. Om du startar dansstudio kan du skapa artister i liten skala, andra dansar enbart som rekreation. När du startar dansstudio är det ett utmärkt sätt att motionera och röra på sig på ett riktigt sätt och till trevlig musik och andra ser dansen som ett sätt behålla en viss kultur.

Det är många som funderar på att börja jobba på en dansstudio eller rent av starta en egen dansstudio. Du kan vara ung och intresserad av att satsa på detta som ditt yrke, du kan vara en professionell dansare som vill avrunda din karriär med att lära andra från din långa erfarenhet eller du kan helt enkelt ha en stark passion för att dansa och vill göra något spännande av detta intresse.

I dag finns det massor av olika danser och danssteg. Modern dans, vals, salsa, hiphop, klassisk balett, bugg, stepp, jazzbalett, folkdans m.fl. Om du startar dansstudio kan du erbjuda flera olika sorters kurser, antingen en mer formell utbildning som leder till betyg och intyg att man gått igenom vissa delar eller en informell nöjesträning. Du kan instruera grupper, ge privat träning, erbjuda träning inför speciella events osv.

dansstudio, dansskola, dans och fitness

En av fördelarna med att starta dansstudio och jobba professionellt med dans är att du tvingas hänga med. Det kommer hela tiden nya stilar och det finns massor kul och modernt att lära sig och lära ut.

En annan fördel om du startar dansstudio är att du blir din egen chef. Du kan skapa din egen dansstudio, satsa på den typ av dans som du själv gillar, du kan inreda lokalerna som du själv vill och du kan jobba på de tider som passar dig bäst.

Jag utgår ifrån att du kan danstekniken eller vet hur du ska lära dig mer av detta genom kurser och utbildningar. Om du tänker starta en dansstudio så är det mycket annat än dans som du behöver lära dig. Jag tänker på
• Hur du skaffar kunder
• Hur du får din rörelse lönsam
• Hur du startar rätt form av bolag
• Hur du sköter bokföring, marknadsföring, skatter et.
• Etc.
Allt detta får du massor av tips och råd om i boken ”Starta eget företag snabbt och lönsamt”. Det är en jättebra läsning om du funderar på att starta dansstudio. Klicka här så får du lite mer information om boken.

Eller du kanske är intresserad av att skaffa dig ett jobb på en dansstudio? Läs här hur det kan gå till.

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.