Bli discjockey DJ – här får du tips:

Bli discjockey, DJ Bli discjockey DJ - tips om professionella ställen

Fundera på vilken sorts DJ-jobb du vill ha om du vill bli discjockey DJ? Kommer du spela på professionella ställen där det finns bra utrustning så att du bara behöver ta med dig din egen dator eller kommer du spela på mindre privata tillställningar där du måste ta med dig allt vad som behövs. Det enda som finns på plats på den typen av ställen är ofta en kontakt i väggen.

Nästa steg är att fundera om du vill bli discjockey DJ på vilken sorts hemmastudio du behöver för att mixa och förbereda spelningar.

När du bestämt dig för hur du vill bli discjockey DJ kan du börja leta efter

  • Skivspelare för discjockey DJ
  • Mixer för discjockey DJ
  • Mikrofon
  • Ljudanläggning
  • Olika former av tillägg för discjockey DJ
  • Ljusanläggning

m.m.

En del discjockeys, DJ:s lägger av

Det finns massor att köpa begagnat eftersom en del discjockeys DJ:s lägger av eller vill ha modernare och bättre utrustning. Satsa inte på det dyraste och splitter nytt i början. I takt med att du blir erfaren och pengarna börjar strömma in kan du byta mot mer professionella och dyrare utrustning.

Du behöver även ett eller flera dataprogram avsedda för discjockey DJ för att få åtkomst till olika musikkällor och mixa därifrån.

Speciell teknik för Discjockey DJtips om DJ

Lär dig tekniken hur du mixar olika låtar i varandra så att publiken inte upplever någon paus mellan de olika låtarna. Börja med att mixa ihop låtar som har samma takt, det är naturligtvis enklast. I takt med att du blir mer och mer professionell kan du ta dig an att mixa låtar med olika takt och se till att detta blir så bra som möjligt. Det fordras mycket träning och jobb i din hemstudio innan du blir bra på detta. Den här formen av mixning klarar dataprogrammen men jag tror att det är värdefullt att du kan göra detta jobb så att du får den rätta känslan av hur det fungerar.

Lär dig introt och avslutningen på de låtar du ska spela. Och lär dig hur du tar fram takten på olika låtar.

Lär dig också hur du scratchar på ett professionellt sätt.

Mitt råd är att inte göra jobbet alltför komplicerat i början. Behåll enkelheten och lägg ner det största arbetet på att välja ut den bästa musiken för den publik som du har vid varje tillfälle.

Bestäm dig för om du ska spela musik som tillfredsställer så många som möjligt i publiken eller om du ska specialisera dig och därigenom så småningom skapa din egen image och din egen specialitet.

Häng med i musikutvecklingen som Discjockey,DJ

Du måste vara den som känner till det senaste. Det får inte bli så att någon kommer fram och önskar att du ska spela en viss låt och det visar sig att du inte känner till den.

Ta noga reda på vilken sorts publik du ska spela för så att du väljer musik som passar. Besök också, om möjligt lokalen innan spelningen så att du ser alla praktiska förutsättningar och eventuella problem som ska lösas.

Var professionell. Kom till spelningarna i god tid, ordna allt så att det fungerar perfekt. En arrangör köper på sätt och vis trygghet. När han eller hon anlitar dig ska de känna sig helt lugna och avkopplade och veta att detta kommer att fungera bra.

Välj om du ska jobba åt företag som ordnar spelningar på olika ställen t.ex. bröllop, studentfester, företagsevents och liknande eller om du ska jobba som freelance och ordna alla gig själv.

Jobbar du som DJ kommer du faktiskt att starta och driva ditt eget företag. Då måste du fundera mycket på

  • Hur du skaffar kunder
  • Hur du får företaget att bli lönsamt
  • Hur du gör med skatter
  • Hur du sköter di marknadsföring

Etc.

Allt detta kan du på ett enkelt sätt lära dig om du läser boken ”Starta eget företag snabbt och enkelt”. Där finns mycket som passar om du vill bli discjockey DJ. Klicka här för att få lite mer information om boken.