Starta bageri – starta ditt eget bageri

starta ditt eget bageri för matbröd, vitt bröd, rågbröd

Det största brödet som någonsin har uppmäts är en limpa som vägde 1 571 kilo och bakades av Joaquim Goncalves i Brasilien den 13 november 2008.

Det är troligen inte att baka det största brödet i världen som lockar alla som gillar att baka bröd. Nej, det som lockar med att starta ett eget bageri är flera omständigheter:

Om du startar ditt eget bageri kan du göra folk lyckliga med ditt bröd varje dag, du får utlopp för kreativitet och fantasi och är du framgångsrik så finns möjligheterna att tjäna bra på detta drömjobb.

Visserligen kan kunderna på ett enkelt sätt köpa bröd i de stora livsmedelskedjorna men inget går upp mot att ett gott och alldeles färskt matbröd från den lokala personliga butiken. Att köpa lokalt är en trend som blir allt tydligare. Många frågar efter bröd som bakas med naturliga ingredienser, man vill ha små exklusiva brödsorter, glutenfria produkter och gärna olika sorter av specialbröd.

Det finns knappast några gränser på antalet olika brödsorter som du kan erbjuda om du startar eget bageri.

  • Vitt bröd
  • Mörkt bröd
  • Surdegsbröd
  • Fullkornsbröd
  • Glutenfritt bröd
  • Kakor

Bara för att nämna några olika bageriprodukter. I dag gäller det dessutom att satsa på hälsosamt bröd, t.ex. med så lite socker som möjligt. Jag kan förresten rekommendera en bok som jag lärt mig mycket av ”Bli sockersmart”. Jag har skrivit följande kommentar om den boken på Adlibris:

”Jag har just läst Maj Östberg Rundquists bok ”Bli sockersmart”. Anledningen är att jag själv fått upp ögonen för hur farligt socker kan vara, men jag hade ingen kunskap i ämnet tidigare. Den kunskapen hittade jag i denna bok. På ett mycket pedagogiskt sätt lotsar författaren läsaren igenom det mesta som man behöver veta och det är verkligen en hel del. Nu har jag fått en betydligt större insikt i detta viktiga och samtidigt intressanta ämne. Jag läser nu innehållsdeklarationerna på ett annat sätt på olika varor när jag går och handlar. Tack Maj Östberg Rundquist för att du skrivit denna värdefulla bok! Jag kan varmt rekommendera den.”

Startar du ditt eget bageri blir du din egen chef, du väljer vilka produkter du vill satsa på och du använder de kryddor och de dekorationer som du själv gillar. Det är bara din egen kreativitet som sätter gränserna.

Du kommer träffa många människor om du startar eget bageri. Bröd handlar man ofta så dina kunder kommer tillbaka och så småningom lär du säkert känna de flesta relativt väl. Inte sällan är det lokala bageriet en central samlingspunkt där folk träffas och om du är social kommer du få jättetrevligt.

Jag utgår ifrån att du kan mycket om själva bakningen. Om inte så finns det många sätt att lära sig detta på. Sök runt på nätet och du kommer hitta många intressanta kurser, utbildningar etc.

Men för att lyckas med att starta eget bageri är det minst lika viktigt att du lär dig en del om hur det är att starta och driva ett eget företag med framgång. Det handlar om

  • Hur du skaffar kunder
  • Hur du får företaget lönsamt
  • Hur du anställer eller på andra sätt samarbetar med personal
  • Vilken bolagsform som är den bästa

Osv.

Allt detta kan du lära dig i boken ”Starta eget företag snabbt och lönsamt”: Den boken är full av praktiska och beprövade tips och råd. Det finns så många tips att du kan välja och vraka och använda de som passar dig allra bäst.

Jag önskar dig lycka till med att starta ditt eget bageri och hoppas att det blir riktigt framgångsrikt.

 

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.