Starta fitness center – här får du tips om fitness center

starta ett fitness center

Gillar du att instruera och motivera andra att träna på rätt sätt och se resultat i form av att må bra och kanske nå sin idealvikt? Gillar du att jobba med något där du själv kan träna och må bra samtidigt som du tjänar pengar? Då kan ett drömjobb för dig vara att starta ett fitness klubb.

Marknaden och efterfrågan för träningscenter ökar stadigt. Fler och fler ser värdet av träna. Många av oss är angelägna att må bra och sköta vår hälsa. Fler och fler företag inser det ekonomiska värdet av att ha friska medarbetare med låg frånvaro och som kan prestera mycket. Och läkarna rekommenderar ofta träning som den bästa metoden att må bättre. Men det är viktigt att träningen är säker, effektiv, regelbunden och lustbetonad. Det är här du kommer in med att starta ett eget fitness center.

Många som startar ett fitness center skaffar sig en egen nisch när det gäller själva träningen. Det kan handla om träning anpassad för äldre, som t.ex. Pilates och Tai Chi. Eller det kan handla om intensiv träning för personer som har ett visst yrke eller på väg in i fysiskt krävande jobb. Eller det kan gälla att träna personer som har speciella behov.

En annan form av specialisering är att du i samband med att du erbjuder själva träningen även säljer vissa produkter av vissa speciella märken. Och en del kombinerar träningen med rådgivning av kost och där kan du även specialisera dig på olika sätt.

Det finns flera olika vägar för att starta ett fitness center. Du kan jobba på ett fitness center, du kan köpa och överta ett befintligt center eller du kan komma över en lämplig lokal med en bra lokalisering som du låter inreda till ett fitness center. Möjligheterna är många.

tips om att starta fitness center

Inkomsterna för ett fitness center är ofta baserade medlemskap så ju fler medlemmar du lyckas få till ditt center desto mer kan du tjäna. Allt blir beroende av hur skicklig du är på att skaffa nya medlemmar. Du måste lära dig mycket om

  • Hur du skaffar kunder/medlemmar
  • Hur du får ditt center lönsamt
  • Vilken företagsform du ska välja
  • Hur du anställer personal eller samarbetar med andra på bästa sätt

Ja, det är mycket. Men du får massor av praktiska råd och tips om hur du kan starta ditt fitness center detta i boken ”Starta ditt eget företag snabbt och lönsamt”.

Om du inte vill starta eget kanske du funderar på att skaffa dig ett jobb på ett fitness center?

Vi har samlat böcker och e-böcker med konkreta tips om olika drömjobb. Klicka här för att titta in. Här hittar du de bästa böckerna till de lägsta priserna.