tips and advice

Hitta din idé!

Hitta din idé – Så gör du

Hitta din idé

Du vet att du har energi, entusiasm och engagemang av en entreprenör, men du saknar en bra affärsidé? Bli inte frustrerad – inspiration ligger allt runt omkring dig!

Börja med 1000affarsideer.se, studera innehållet och låt dig inspireras. Förmodligen har du redan någon liten idé eller uppfattning om ”ditt område”. Har du en intresseinriktning och vet vad du vill göra kommer dina tankar och funderingar att kretsa mycket runt just de affärsidéer som ligger inom ditt område.

 

Så gör du

Koncentrera dig på de idéer du valt och gör en analys av vilka som passar just dig och du har de bästa förutsättningarna att genomföra med tanke på dina kunskaper, intressen och önskemål. När du har fått fram en eller några affärsidéer som du tycker passar dig kan du göra en närmare granskning.

Gör en snabb lista på de viktigaste egenskaper du har. Tänk på din utbildning, yrkeserfarenhet, tidigare kontakter och kunskaper. Genom att kombinera föreslagna affärsidéer med dina egna tankar och idéer kan du ofta själv skapa en helt ny, alldeles egen affärsidé. Sätt en särskild markering vid dina egna önskemål, vad det är som du tycker mest att göra eller kanske redan gör i en begränsad omfattning men skulle vilja utveckla ännu mera och kanske på heltid.

När du har hittat någon idé som du tror är värd att satsa på, är det bara att sätta i gång och börja skriva ner en handlingsplan.

 

Våga ta steget

Låt inte möjligheterna glida förbi dig medan du fortfarande funderar över dem. Det säkraste sättet att undvika misslyckanden är att aldrig våga. Att aldrig satsa och pröva. Men den som aldrig vågar har heller ingen chans att lyckas.

Du behöver inte ha någon speciell utbildning eller kompetens för att starta och driva företag. Viljan är mycket viktigare än den allra bästa utbildning. Saknas kunskaper för att utföra något viktigt kan en stark vilja vara drivkraften till att lära sig just det nödvändigaste för att kunna genomföra idén. En stark vilja kan kompensera många brister.

Kom dock ihåg att du måste arbeta hårt och vara noggrann för att tjäna dina pengar. Vänta inte att du skall bli ekonomisk oberoende bara för att du startar eget företag. De flesta affärsidéer behöver tid och mycket arbete för att bli etablerade!

Det handlar om din framtid, om dina drömmar. Det handlar om att våga tänka stort och se möjligheter långt fram, att våga följa sina idéer. Det är du som bestämmer hur väl du kommer att lyckas och hur ditt företag kommer att utvecklas i framtiden. Ingen av oss föds framgångsrik. Men de som vill, kan bli det genom hårt arbete.