tips and advice

Så kan du marknadsföra dig som företagare

Här kommer tre sätt att marknadsföra dig som företagare

marknadsföra dig som företagare, att marknadsföra dig, som företagare, Skaffa kunder, skaffa uppdragsgivare
Att marknadsföra sig som företagare

Jag har ägnat en stor del av mitt liv åt att leda, inspirera och stötta personer som haft ambitionen att bli företagare och gjort det med framgång. De flesta har en tillräckligt genomtänkt idé om vad man vill syssla med och vilken målgrupp man tänker vända sig till. Om affärsidén visar sig vara bra så brukar valet av företagsform, bokföring m.m. ordna sig på något sätt. Jag väljer att börja med det som är allra viktigast för alla som startar sitt eget. Det är att marknadsföra dig som företagare

Skaffa kunder och uppdragsgivare!

”Hur skaffar jag kunder som företagare på mest effektiva sätt utan att det kostar för mycket pengar eller tid?” Detta är den absolut vanligaste frågan som jag möter.

Här kommer några tips. Alla tips passar inte alla företagare. Välj ut de som passar dig och din stil och kör hårt med dem!

Formulera i en eller två meningar vad du håller på med

 

Tänk dig att du träffar någon som frågar: Vad håller du på med nu för tiden? Hur svarar du då? Beskriv dig själv och din verksamhet med så få ord som möjligt. En bokföringskonsult kan t.ex. svara så här: ”Jag jobbar med bokföring, framför allt åt mindre företag som vill satsa all sin tid åt företagandet och inte åt administration”. Detta kallas för att du formulerar din ”hisspitch” – en viktig del av att marknadsföra sig som företagare

Uttryck det du håller på med så att du blir annorlunda och helst unik

Fundera på vad det allra viktigaste är som du vill att folk ska komma ihåg när det gäller din verksamhet. Förenkla din beskrivning av det som gör dig unik! Jag säger ungefär så här: ”Jag jobbar alltid med ett fast pris. Jag har genomfört så många uppdrag av den här sorten nu så jag vet vad det kommer att kosta. Och det är knappast någon av mina konkurrenter som klarar av det.” Också ett sätt att marknadsföra sig som företagare.

Rör det mig?

Kommer de som hör om vad du sysslar med bry sig överhuvud taget? Formulera dig så att de gör det. Jag brukar säga ungefär så här. ”Du har säkert, liksom jag, hört mängder av historier om hur bokföringen för ett företag blivit mycket dyrare än vad man beräknat från början. Vore det inte skönt att veta att jag garanterar totalpriset?” Märker du hur detta är ett utmärkt sätt att marknadsföra sig som företagare.

 

 

Är du intresserad av praktiska tips om hur du startar eget företag snabbt och driver ditt företag lönsamt? Klicka här eller på bilden.

starta företag snabbt och lönsamt boken