tips and advice

Personliga egenskaper som eventplanerare

Personliga egenskaper

egenskaper som eventplanerare
Har du de rätta egenskaperna?

Målmedvetenhet:

 

Du bör vara målmedveten och resultatinriktad. Planeringen och förberedelserna inför ett event kan av många uppfattas som ostrukturerade och ibland kaosartade. Då är det viktigt att du är resultatinriktad och mitt i röran tydligt ser ditt mål och att du är drivande så att ni gemensamt ska nå dit.

Passion och motivation:

 

Jag är övertygad om att du har stora chanser att lyckas om du verkligen är starkt motiverad. Om du är fokuserad på att planera och genomföra ett jättebra event så kommer din känsla att spridas inom hela organisationen och smitta av sig på många av de som är inblandade.

Problemlösare:

 

Du bör gilla att ställas inför ett problem och lösa det. Ibland är problemen inte ens formulerade så du bör även ha en förmåga att sortera bland olika frågeställningar och förenkla så att du själv och andra förstår. Du bör även ha förmågan att fatta beslut som du kan stå för och argumentera för.

Stresstålig:

 

Att jobba med events är oerhört roligt och stimulerande men det kan samtidigt vara hektiskt, lite rörigt och svårt att överblicka. Då gäller det att du behåller ditt lugn och har förmåga att sprida det till andra som är engagerade. En viss spänning ska man ha för att det ska bli bra men det får inte gå över till att du och andra mår dåligt, då blir slutresultatet inte någon succé.

 

Det finns massor av råd och tips av den här sorten i boken ”Bli professionell festfixare – jobba med events, möten och upplevelser Läs mer om boken här.