tips and advice

Bygg din e-handel från en färdig e-handelslösning

Det finns flera färdiga e-handelslösningar att utgå ifrån

e-handelslösning

En av de mest utvecklade och vanligt förekommande e-handelslösningarna är Shopify. Det är en väl utvecklad e-handelsplattform. Den har flera fördelar. Det är enkelt att komma igång, den fungerar bra för dropshipping och verksamheten är lätt att automatisera. Denna e-handelslösning passar därför bra för passiva intäkter.

På Shopify kan du skapa en e-handel som ser professionell ut. Du behöver inte ha några kunskaper inom kodning, programmering eller webbutveckling. Du kan välja det utseende på webbsidan som du själv vill. Man kan också anpassa layouten till egna krav och önskemål.  Det finns färdiga s.k. teman för olika nischer till exempel mat, hälsa, motion etc. Mycket av marknadsföringen är förberedd. De är anpassade till olika skärmstorlekar och det är enkelt för besökaren att navigera på den färdiga webbsidan.

Den största fördelen är att den här typen av e-handelslösning är att den är lätt att automatisera. Du kan lägga upp flera produkter på din webbsida eller skaffa flera e-handelssidor. På det sättet kan du skala upp verksamheten.

Eftersom utvecklingen så tydligt går mot att många människor handlar mer på nätet så har den här typen av e-handelslösning en säker framtid framför sig.

Finns det några nackdelar med den här verksamheten? Ja, det finns det alltid med verksamheter som är lätta att starta och driva.

Konkurrensen kan bli tuff. För att lyckas bör du välja en unik nisch där du kan vara relativt ensam. Du bör ha produkter med hög kvalitet och lägga upp hela verksamheten så att du undviker olika former av praktiska problem.

Sammanfattningsvis gäller att detta kan vara en intressant verksamhet för att skapa passiva intäkter.

Vill du läsa mer om hur du kan skapa passiva inkomster? Klicka i så fall här så kommer du till en bok som jag skrivit om detta.

passiva inkomster