Öka dina chanser genom att söka jobb via sociala medier

Söka jobb via sociala medier Dina chanser söka jobb i sociala medier

 

Några vanliga invändningar:

  • ”Att söka jobb via sociala medier är väl bara för ungdomar?” Så var det tidigare men nu ligger internetanvändningen i Sverige bland den högsta i världen. I åldersgruppen 16 – 74 år använder sig 89 % av Internet. Många av dessa kommer söka jobb via sociala medier.
  • ”Jag vill inte söka jobb via sociala medier för jag är rädd med att vara för öppen på sociala medier. Uppgifterna kan användas på olagliga och oetiska sätt.” Den risken finns och det gäller därför att du är noggrann med vad du skriver i sociala medier. Jag skulle aldrig skriva om några formella person- eller bankuppgifter, när jag är bortrest osv.
  • ”Jag har inte tid med sociala medier. Det tar alldeles för mycket tid.” Den risken finns och därför ägnar jag ett annat avsnitt åt tips om hur du kan klara av din närvaro på sociala medier på en mycket begränsad tid varje dag.

 

Är du intresserad av att söka jobb via sociala medier? Då kan du få ett tipsbrev gratis som visar hur du kan formulera din egen strategi och handlingsplan för att lyckas. Fyll i ditt förnamn och din e-postadress här nedanför så skickar vi länken till tipsbrevet så fort vi kan.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.