Olika sätt att skapa din sändlista för e-brev

olika sätt att skapa sändlista

Den rakaste vägen är att du på din hemsida, blogg eller genom olika sociala medier, inbjuder besökare att beställa ditt e-brev. Du bör då informera om vad e-brevet kommer innehålla och att mottagaren när som helst med ett klick kan avbeställa ytterligare e-brev.

Det vanligaste sättet att successivt bygga upp en bra sändlista med mottagare inom din speciella målgrupp är att du erbjuder något gratis som läsarna kan skicka efter. Det kan vara en video, en e-bok, en rapport eller rabatt på något. När de gör det så ger de dig sin e-postadress och du bör då klargöra att de kommer att få ytterligare information genom e-brev. Det ska även här framgå hur de kan avbeställa ytterligare e-brev från dig.

Om du med dina erbjudanden erbjuder olika informationsprodukter till skilda målgrupper så bör du särskilja dina olika målgrupper i flera nischade sändlistor.

I dag görs många TV-program om till tävlingar. Man tävlar i matlagning, intelligens, antikkunskap, minne osv. De flesta människor älskar tävlingar. Använd dig av det. Ordna tävlingar på din hemsida, i sociala medier med ditt e-brev. Det är ett av de allra bästa sätten att skapa intresse och bygga upp din sändlista.

Naturligtvis ska du i alla möjliga sammanhang samla på e-postadresser för dina utskick. Passa på när du är ute och håller föredrag, deltar i seminarier och diskussioner, träffar folk på mässor, får en artikel publicerad osv. Du kan t.ex. på ditt visitkort beskriva hur man kan beställa ditt informationsbrev.

Jag är mycket skeptisk till att köpa adresser till mottagare av den anledningen att jag inte vill att min egen e-postadress ska vara en handelsvara som vem som helst, kanske med tvivelaktiga syften, kan köpa. Jag tycker att mottagarna på ett eller annat sätt ska ha visat sitt intresse för att ta emot information från mitt företag.

Jag har aldrig köpt adresser på det sättet och kommer aldrig att göra det.

Är du intresserad av att marknadsföra dig själv och ditt företag alldeles gratis?

gratis-marknadsfoering-150px

Då bör du ta en titt på boken ”Så marknadsför du dig själv och ditt företag alldeles gratis” Klicka här.