Intresset för virtuella möten ökar

Intresset för virtuella möten, virtuella möten, via nätet och TV-lösningar

De flesta av oss deltar i väldigt många möten mellan människor. Men det behöver inte innebära att vi möts rent fysiskt. Nu finns det faktorer som talar för att vi kommer att se fler och fler virtuella möten via över nätet eller via olika TV-lösningar. Nu anordnas

 • Videokonferenser
 • eLearning
 • Webinars
 • Onlineseminarier
 • etc.

 

Fördelarna är många:

Mycket lägre kostnad. Många företag och organisationer har krav på maximal lönsamhet. Det gäller att i allt man gör få ut största möjliga resultat av varje investerad krona. Då framstår virtuella möten som intressanta.

Personlig interaktion. Möjligheterna för varje enskild individ att vara direkt aktiv och svara på frågor, påverka hela eventet och ge feedback är goda på ett virtuellt evenemang när antalet deltagare är mycket stort.

Tekniken utvecklas. Nu är vi inte längre beroende av en specialbyggd och specialutrustad studio för att genomföra t.ex. en videokonferens. Det gör man numera mellan vanliga datorer. Vi sitter på kontoret eller hemma i bostaden och deltar i konferenser.

Tidsbesparing. När instruktörer, föredragshållare och deltagare inte längre behöver resa för att mötas på en viss plats på en viss dag så vinner alla tid på detta. Deltagarna är inte borta från sina ordinarie jobb lika mycket och flera deltagare t.ex. från samma företag är inte borta samtidigt från företagets kunder.

Resorna minskar. Ett mindre resande innebär att kostnader för biljetter, mat och logi minskar. Detta är helt avgörande om du t.ex. anordnar ett internationellt event med föredragshållare och deltagare från hela världen.

Negativ miljöpåverkan minskar. Om vi reser mindre så minskas också den negativa påverkan på miljön. Vi kommer med virtuella möten inte att köra bil eller flyga. Om samtidigt allt tryckt material ersätts av e-böcker eller att besökarna tar fram det som intresserar dem med ett knapptryck på mobilen eller på datorn då har vi även vunnit ur miljösynpunkt på detta.

Läs mer om detta i denna bok

Bli professionell festfixare - jobba med möten

Något ur innehållet:

 • Trender som påverkar ditt jobb med möten
 • Så kommer du igång som mötesplanerare
 • Så planerar du ett professionellt möte
 • Så blir du anställd inom mötesbranschen
 • Så startar du eget och jobbar med evenemang
 • Så skaffar du dina uppdrag
 • Så tar du betalt som professionell mötesarrangör
 • Så kan du gå vidare inom mötesindustrin

Några företagare som haft stor nytta av denna bok:

Allt du behöver veta om event

Jag har varit en del av Event branschen sedan 1984. Jag kan väldigt mycket om detta, men fann ändå guldkorn, detaljer om bl a ”gröna möten” som jag inte hade tänkt på. Så den som inte vet något alls och vill jobba inom detta spännande område finner här en guldgruva av tankar, idéer och handfasta råd! Holger skriver också på ett väldigt lättförståeligt sätt.. Lars-Peter Loeld, professionell artist

Holgers mångåriga erfarenhet i branschen är en outsinlig källa att ösa ur

Holger Wästlund har i sin bok ”Bli professionell festfixare” ställt samman en mängd råd och tips som är användbara för alla som arbetar som festfixare. Holgers mångåriga erfarenhet i branschen är en outsinlig källa att ösa ur och han har på ett lättsamt, pedagogiskt och lättläst sätt visat hur man ska gå tillväga i allt från planering, genomförande till att ta betalt. Torbjörn Holmquist professionell pedagog

En riktigt, riktigt bra och välskriven handledning

Det här är en oumbärlig handledning och guidebok med många konkreta tips och exempel på hur du kommer igång och verkligen lyckas i eventbranschen. Boken innehåller massvis med konkreta råd och tips på bland annat utbildningar och hur du lyckas skapa och bibehålla relationer. Man hittar också mängder med oumbärlig information om hur man kan jobba kreativt, hitta nya vägar/infallsvinklar och jobba med idéer för att få fart på sin karriär. Per Eklund professionell pedagog

Här kan du läsa mer om boken eller beställa den