Fler vill ha möjlighet att jobba jobba hemifrånhemifrån…

…eller från sommarstugan, eller från ett litet charmigt kafé i Frankrike eller New York eller varför inte från en liten stuga högt uppe på en fjällsluttning? Vilka är de människor som längtar efter denna jobbmöjlighet? Det är alla sorter. Det är ungdomar, föräldrar, pensionärer, professionella yrkesmän, företagsledare och styrelseproffs.

Fördelar med att jobba hemifrån

Fördelarna är uppenbara med att jobba hemifrån. Man spar en massa tid på att inte resa fram och tillbaka till ett fast jobb, man kan jobba när och var man själv vill och man kan kombinera jobb och fritid på ett sätt som känns optimalt.

Om du är intresserad av att jobba på det sättet så har förutsättningarna aldrig förr varit så fördelaktiga för att lyckas. Om du vill jobba hemifrån betraktas detta i dag inte som någon som håller sig borta och smiter från att jobba. Hemmajobbarna är i dag en viktig del av hela ekonomin.

Populärt att jobba hemifrån

Här har du en liten lista på de huvudsakliga orsakerna till att det blivit så populärt att jobba hemifrån:

• Fortsatt teknikutveckling. Vi kan ha kontakt med och göra affärer med folk över hela världen varifrån som helst. Möten mellan affärsfolk ersätts med videokonferenser
• Globaliseringen. För vissa branscher utgör hela världen en möjlig marknad
• Fler och fler betonar vikten av att få balans mellan jobb och övriga livskvaliteter
• Önskan att ha full kontroll över sin tillvaro. Många vill vara sin egen chef
• Vi har i dag möjligheter att påverka hela världens utveckling från vårt eget kök.

Jag har i mitt yrkesliv haft kontakt med väldigt många människor som jobbar på det sättet; ”var de vill och när de vill”. Ca 90 % av svenskarna har tillgång till Internet och intresset för att starta eget växer hela tiden.

I vårt tipsbrev finns ca 30 konkreta tips om att jobba hemifrån. Skriv in ditt förnamn och din e-postadress så skickar vi det så fort vi kan till dig gratis.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Nackdelar med att jobba hemifrån

Eftersom detta är en starkt växande marknad börjar fler och fler företag erbjuda olika möjligheter att jobba hemifrån. De flesta är seriösa men det finns tyvärr många företag som utnyttjar denna efterfrågan med oseriösa erbjudanden. Du kan lockas att betala en återkommande abonnemangsavgift för att få erbjudanden om olika möjligheter att jobba hemma. Men de tips du får kan vara helt värdelösa.

Du kan bli erbjudan att investera i något specialverktyg för att tillverka en viss pryl. Men det kanske visar sig att prylen aldrig går att sälja och företaget som erbjöd dig möjligheten kanske bara haft ambitionen att sälja verktygen till dig och inget mer. Det är viktigt att du vaksam med detta. Jag följer denna utveckling med stort intresse och kommer att sammanställa en checklista på vad man bör tänka på för att inte åka på några smällar.

Checklista jobba hemifrån

Checklista på vad du bör tänka på att för att lyckas med att jobba hemifrån:

• Jobba med det du gillar. Följ din passion. Då är förutsättningarna för att lyckas så mycket större
• Sköt ditt företag professionellt. Låt det inte arbetslivet och privatlivet glida ihop för mycket utan håll en tydlig gräns
• Håll igen på kostnaderna. Blanda inte ihop privatekonomi och företagets ekonomi
• Håll koll på företagets likviditet
• Försök att hålla strikta arbetstimmar och skilj tydligt mellan arbete och fritid
• Skilj mellan arbetsrum/kontor och din privata bostad och inred kontoret professionellt
• Kolla att du har rätt försäkringar för att driva verksamhet i din bostad
• Sätt dig in i vilka skatteregler som gäller för företag som ligger i en bostad
• Tänk på säkerhetsfrågorna, brandsäkerhet, barnsäkerhet, säkerhet för kunder och leverantörer som besöker ditt kontor

 

Lycka till!

Holger Wästlund