en mycket behjälplig bok

Vi ska bygga om köket och nu har jag läst din bok. Den är en bok som alla som ska bygga om kök verkligen ska läsa.

Det är ett stort projekt att bygga om köket och det är lätt att känna sig handfallen och vilse för att man inte vet vad man ska ta tag i. Efter jag läst boken är jag tryggare i min roll som husägare i kontakterna med andra för jag vet vad jag ska fråga.

Att skriva förfrågningsunderlag hade jag nog aldrig gett mig på innan. Det är också mycket roligare för jag känner att jag kommer att få ett drömkök som jag vill. Det finns ju så många köksråd men bokens checklistor gör att jag först tänker efter vad det är JAG vill. Från känslan i köket som ex.vis möjlighet att se ut över entrén till huset till mer praktiska frågor som antal lådor och dörrarnas svängning.
Sen tar jag till mig råden för att se om mina idéer/planlösning fungerar eller så blir jag klar över att jag inte tar till mig det rådet. T.ex så är det bra om det inte är för långt från kylskåpet till spis och matbord men jag kanske hellre vill ha en öppen känsla i köket och då accepterar jag att jag får gå några meter till kylskåpet. Med andra ord så gör jag medvetna val efter jag läst boken.
Det jag har tänkt på är att den här boken borde säljas av köksfirmor. Egentligen borde faktiskt alla kunder få en bok. Det skulle underlätta för kunden att göra val och för säljaren blir det mindre fel och missförstånd i både diskussioner och beställningar. Företagen skulle tjäna på det. Speciellt för kunder som har svårt att bestämma sig (som jag…).
Tack Holger för en mycket behjälplig bok!!