Så blir din blogg effektiv marknadsföring

effektivt marknadsföringsverktyg

  1. Lär dig grunderna i SEO, lär dig ”pinga” och ”pusha”, dvs. se till att de söktjänster som finns för bloggar automatiskt hittar dina nya inlägg. Kolla t.ex. söktjänsterna Google Bloggsök, Twingly och Knuff.
  2. Jag ser alldeles för många hemsidor/bloggar som är fulla av flasheffekter, fantastiska bilder och videos men där innehållet ofta är intetsägande. Visa genom din blogg att du behärskar ditt område. Skapa bra innehåll inom ditt specialistområde och presentera det på ett sådant sätt att det ger värdefull information – gärna på ett underhållande sätt. Jag har varit inne på detta tidigare i denna bok men eftersom detta är det absolut viktigaste så upprepar jag det. Innehållet i din blogg är A och O – inte utseendet!
  3. En del bloggare publicerar medvetet samma inlägg, eller nästan samma inlägg, återkommande med en viss tid mellan publiceringarna för att söktjänsterna ska hitta inläggen flera gånger. Varning! Det är farligt att laborera med sådana oetiska metoder.
  4. Skriv flitigt på andras bloggar med länkar till din egen blogg. Du kan också gå in på dagstidningarnas bloggar och leta efter artiklar som du kan kommentera från din blogg. Det gör att länken till din blogg syns på tidningens bloggsida.
  5. Genom t.ex. Google Analytics kan du mäta och analysera vilka av dina inlägg som skapar störst intresse och mest diskussion. Utveckla dessa områden ännu mer. De mest efterfrågade inläggen kanske kan leda till att du skapar en helt ny produkt som du kan sälja?
  6. Skriv om sådant som startar diskussioner och skapar kommentarer från dina besökare. Underlätta för dina besökare att kommentera dina inlägg och andra besökares kommentarer. Då kan din blogg bli en samlings- och mötesplats för dem som är intresserade av just ditt specialistområde.
  7. Underlätta för läsarna att ”dela” inläggen och därmed publicera dem på sociala medier som t.ex. Facebook, Twitter, LinkedIn m.fl. I samtliga bloggsystem, i likhet med WordPress, är denna funktion lätt att inkludera. Med detta s.k. tillägg visas tydliga knappar som det är lätt att klicka på så att inlägget sprids till andra.

 

Nu kanske du invänder: Den här sajten skulle ju handla om marknadsföringsverktyg som är gratis. Att starta en blogg innebär att du måste köpa ett (bra) domännamn och det innebär en årlig kostnad på ca 100:-. Var lugn – låt Google lägga in annonser på din blogg genom att t.ex. installera ”Quick Adsense” som ett tillägg. Då har du med några knapptryck fått dina kostnader betalda flera gånger om.

När det gäller att tjäna pengar direkt på sin blogg så är möjligheterna stora. Vi har alla hört och läst om de ekonomiska framgångar som professionella bloggare som Blondinbella, Alex Schulman m. fl. har. Vilka som är de mest framgångsrika bloggarna ändrar sig hela tiden. Gå in på Bloggportalen.se och klicka på ”mest besökta proffsbloggare” så får du en uppfattning om vilka inom ditt intresseområde som just nu ligger i topp.

 
Är du intresserad av att marknadsföra dig själv och ditt företag alldeles gratis?

Gratis marknadsföring

Då bör du ta en titt på boken ”Så marknadsför du dig själv och ditt företag alldeles gratis” Klicka här.

 

Här nedanför hittar du utmärkta guider med råd. tips, idéer och strategier om gratis marknadsföring

[embedit snippet=”e-bocker-om-marknadsforing”]