inredningsstylist bostäder
Som stylist för bostäder behöver du följande verktyg

Det är ett antal verktyg du behöver när du ska jobba som stylist för bostäder. En god idé är att ha dessa i god ordning i en speciell väska, ditt stylist-kit, alltid klart om du får en förfrågan eller ett tips som gör att du måste rycka ut och jobba med ditt drömjobb som stylist för bostäder på kort varsel. Detta är ett värdefullt tips även om du vill bli inredare. Här kommer en kortfattad checklista vilka verktyg du bör ha med dig vid första mötet. När ditt uppdrag som stylist kommit längre blir det aktuellt med alla möjliga materialprover och liknande:

  1. Färgkarta eller färgvifta som det också kallas. Sök på ”färgkarta bilder” på Google så ser du att det finns en massa olika sådana för stylister och inredare. Det är lätt att på nätet hitta alla dessa. De enklaste kan du ladda ner eller beställa gratis medan de mest avancerade kan kosta upp till 3-4000:- kronor.
  2. Bärbar Laptop eller Ipad är ditt viktigaste verktyg när du ska jobba som stylist eller inredare i vilken du har lagt in inredningsexempel, inredningsdetaljer och uppgifter om tillverkare och priser.
  3. Skissrulle. Det är ett utmärkt sätt att sitta tillsammans och jobba med din uppdragsgivare, som kan vara ägaren eller en mäklare, och arbeta fram olika tankar och lösningar. Hur bra och skicklig du än är eller kommer att bli på att rita med de ritprogram som du kan ladda ner från nätet, börja alltid att arbeta med penna och skisspapper. Jag tycker att CAD-ritningar är fantastiska men de har den nackdelen att de ger ett intryck av att vara alldeles för färdiga och slutgiltiga redan när man ska jobba med tidiga skisskeden som stylist eller inredare.
  4. Anteckningsblock eller Ipad som verktyg för att snabbt och enkelt kunna göra anteckningar.
  5. Måttband, både ett ca 20 meters och en vanlig tumstock, ofta 2 meter är viktiga verktyg. Ett väldigt praktiskt redskap är digitala avståndsmätare som kostar mellan 500:- och 2000:- kronor.
  6. En skalstock, dvs. en linjal, ofta med en triangulär form. På det sättet finns sex olika skalor att mäta med när du ska jobba som stylist eller inredare.
  7. En kalkylator där du kan göra snabba beräkningar av kostnader, ytor, volymer etc är ett nödvändigt verktyg.
  8. Kamera eller Iphone med möjligheter att ta bilder är nästa verktyg.
  9. Exempel på vad du jobbat med tidigare och illustrationer av hur du genomfört tidigare uppdrag med exempel på presentationsmaterial, tidplaner, kostnadssammanställningar och foton på hur det hela blev när det var färdigt.

Tycker du att den här artikeln var intressant? Då kommer du säkert gilla att klicka här och läsa om boken ”Bli inredare”. Artikeln är hämtad därifrån.

Dessutom är jag övertygad om att du kommer ha glädje av den serie på 10 st tipsbrev som vi har för att bli inredare. I dessa tipsbrev ger mycket även för dig som vill bli stylist. I breven ges konkreta tips om

• Fördelarna med att jobba som inredare
• Vad krävs för att du ska bli en framgångsrik inredare?
• Vilka verktyg behöver du som inredare?
• Vilket material bör du sammanställa inför en anställningsintervju om ett inredarjobb?
• Vanliga frågor vid en anställningsintervju
• Bli specialist som inredare. Så här går det till
• Hur sköter du en prisförhandling som inredare?

Skriv ditt förnamn och din e-postadress så skickar vi det första tipsbrevet så fort vi kan.

    Ditt förnamn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Lycka till!

    Holger Wästlund