innebär många fördelar

Som jobbsökande bör du lägga en stor del av din tid på den s.k. osynliga jobbmarknaden. Det innebär många fördelar:

  • Dina möjligheter att få ett jobb är minst tre gånger större
  • Det är färre kandidater till jobbet
  • Det ger större möjlighet att påverka jobbinnehållet
  • Du har större möjlighet att förhandla lön och förmåner
  • Anställningsprocessen förkortas betydligt

Parallellt med att du går de vanliga vägarna för att söka jobb kan du ägna din tid, energi och kreativitet åt att skapa dig ett jobb. Du kan skicka ut brev och förfrågningar på ett enkelt sätt med några knapptryckningar på datorn. Du kan själv med din egen dator göra proffsiga presentationer av vem du är, vad du gjort och vart du vill komma. Dina idéer och dina erfarenheter kan leda dig in på helt nya jobbmöjligheter som du tidigare inte kunnat drömma om.

Det här har hämtats från boken med 250 tips för managementkonsulter och andra konsulter. Kolla boken genom att klicka här.

 

Erbjud dina kunskaper som konsult

Vilken specialistkunskap du än har så kan du erbjuda dina kunskaper som konsult. Marknadsför dina expertråd som konsult. En författare kan ge råd till andra som funderar på att börja skriva. Har du startat eget inom en speciell bransch kan du ge konsultråd till andra som vill in i samma bransch. Är du skicklig på att presentera dina tjänster eller produkter kan du t.ex. bli konsult i presentations- och säljteknik. Driver du en antikaffär kan du erbjuda att du, som konsult, värderar delar av ett bohag osv. Möjligheterna är enorma.

Klicka här! Praktiska och beprövade råd hur du lyckas.

Bok Starta eget som konsult