IT-intresse är bra att ha om du startar städföretag 

Den som ansvarar för ett städföretag, liksom andra företag, har stor nytta av en dator eller en IPad samt en mobiltelefon. Du bör ha grundläggande kunskaper i de vanligaste dataanvändningarna. Gillar du inte att använda datorn som ett viktigt arbetsverktyg så är jag rädd att du kommer att tvingas till detta förr eller senare. Det bästa är att du sätter igång och lär dig att använda din dator så effektivt som möjligt redan från början.  Du bör kunna

  • hämta information om nya rengöringsmedel, miljöaspekter m.m.
  • göra budget, upprätta tidplaner, göra inköp och fakturera i datorn.
  • Sköter du bokföringen själv för ditt företag måste du också behärska något enkelt bokföringsprogram.

 

Du måste ha tillgång till program för detta och samtidigt så vill du antagligen satsa så lite pengar som möjligt i början av din karriär. Det finns många program som du kan ladda ner gratis från Internet. Utgå från de båda sajterna http://mindtools.com och http://virtualsalt.com och klicka dig vidare därifrån.

I de flesta fall är de alternativ som är gratis mindre varianter av de större och mer professionella programmen. Du kan komma igång och pröva dig fram med gratisalternativen och i de allra flesta fallen kommer det att räcka för en normal städverksamhet.

Vill du veta mer? Informationen är hämtad från boken ”Starta och driv ditt eget städföretag”. Läs mer om den här.