Skaffa dolda jobb

skaffa jobb genom att använda sociala medier

Jag kommer på den här sajten beskriva och förklara varför det finns massor av s.k. dolda jobb hos alla företag. Det gäller små, mellanstora och större företag.

När du läser de beskrivningar som finns på den här sajten om att skaffa dolda jobb så hoppas jag att du blir övertygad om att det är dags att komplettera det gamla vanliga sättet att söka jobb med att också skaffa dolda jobb via informella kontakter som du till stor del kan se till att du får via sociala medier.

Med den gamla vanliga metoden menar jag att du skickar in din ansökan och ditt CV till en massa jobb som annonseras ut i tidningar och på nätet.

Om du som ett komplement till vanligt jobbsökande även lägger kraft och tid på den dolda jobb-marknaden så
• Ger du dig in i en utmanande och rolig process för att skaffa dig ett nytt jobb
• Har du egen kontroll över dina åtgärder för att skaffa ett nytt jobb och
• Du har t.o.m. chans att påverka jobbets utformning och kanske även lön och andra förmåner.

Denna marknad som handlar om att skaffa dolda jobb ligger öppen för den som är kreativ och antingen har kunskap om hur sociala medier fungerar eller vill lära sig det. Låter inte det mycket mer spännande? Dina chanser att skaffa ett jobb ökar samtidigt enormt mycket.

Nu hör jag kritiska röster: ”Ja, men de dolda jobben går i första hand till de som har informella kontakter. De får reda på när ett dolt jobb växer fram och de har möjlighet att själva föreslå ett nytt behov som inte funnits tidigare.”

Rätt! Den här sajten handlar just om hur du med hjälp av sociala medier själv kan skapa denna typ av informella kontakter. Den metod jag kommer beskriva kan aldrig ersätta den gamla vanliga metoden. Det är ett viktigt, och i dag nödvändigt, komplement!