Lyckas som professionell festfixare

Det är många som fascineras av eventbranschen och vill bli professionell festfixare och jobba med events, möten och upplevelser. Därför är det många som funderar på att satsa på en karriär inom detta område men efter ett tag kommer verkligheten ifatt dem. Det gav inte tillräckligt med inkomster och det var jobbigare än man trodde från början.

Jag har träffat några som inte har kunnat lyckas. Ofta sägs det inte i klartext att man misslyckats. Man förklarar på ett eller annat sätt att man valt en annan bana men det är ofta inte svårt att bakom dessa förklaringar ana att man har begått misstag. Vilka är då de vanligaste misstagen som görs? Min uppfattning är att man kan sammanfatta de vanligaste misstagen i fyra punkter:

1. Otillräckliga kunskaper om branschen när man sätter igång
2. Man har inte gjort upp en plan för sin karriär inom eventbranschen
3. Man tar inte de nödvändiga stegen för att lyckas. Man hoppar på för många olika saker och ägnar sig åt fel saker
4. Man tar för lite betalt så att man inte har råd att utveckla sig

Min ambition är att de tips du får på denna sajt ska hjälpa dig så att du slipper göra samma misstag som många andra.

Du kommer att ha tillräckliga kunskaper om branschen för att sätta igång

Om du går igenom samtliga tips på denna sajt kommer du ha fått vissa kunskaper om eventbranschen. Framför allt kommer du fått en hel del information om var och hur du kan skaffa dig mer kunskaper. Antingen är du en erfaren eventplanerare och då hoppas jag att du på denna sajt får bekräftelse på att du har ett gott grepp om branschen. Eller är du ny inom branschen och då hoppas jag att du genom denna sajt får en rivstart.
Jag vill att du på ett snabbt och lätt sätt ska få en översiktlig uppfattning om hur branschen fungerar och hur du lyckas.

Du kommer att kunna göra upp en plan för din karriär inom eventbranschen

Denna sajt är uppbyggd i en ett flertal steg. Detta för att underlätta för dig att göra en egen plan. Vilka steg passar dig? Vilka är dina ambitioner och hur kommer du dit? Jag hoppas att du finner svar på de flesta av dina frågor som handlar om din egen karriär inom eventbranschen så att du kan göra din egen plan för hur du ska gå vidare.
Det finns ett avsnitt om att upprätta en egen affärsplan. Det tycker jag att man ska göra, antingen man startar eget företag eller söker en anställning.

Du kommer att kunna ta de nödvändiga stegen för att lyckas

Med en tydlig och bra plan för din egen karriär inom eventbranschen kan du ta det ena steget efter det andra. Lär dig att sätta upp mål och delmål och se till att du mäter dina framsteg i förhållande till din egen plan. Så här kan det t.ex. formuleras:
• Innan sommaren ska jag ha skaffat mig praktisk erfarenhet av att genomföra något mindre event.
• Före hösten ska jag ha valt ut den bästa utbildningen och anmält mig till den.
• Före nyår ska jag ha bestämt mig för vilken nisch inom eventbranschen som jag vill satsa på i framtiden.

Du kommer att ha kunskap om flera olika sätt att ta betalt och lära dig argumenten varför du måste ta betalt

Många dras till eventbranschen. Konkurrensen ökar och därmed finns alltid en risk för att dina konkurrenter dumpar sina priser för att få uppdrag. Konkurrera aldrig med priset. Då får du inte tillräckligt betalt för att du ska kunna utveckla dig i fortsättningen. Då tappar du i kunskap och i din egen utveckling. Du blir mindre professionell och tvingas att dumpa dina priser. Jobba i stället med att hitta din nisch så att du kan ta tillräckligt betalt så att du kan fortsätta att utveckla dig. Då blir du ännu kunnigare och kan ta ännu bättre betalt och fortsätta att utveckla dig ytterligare.
Råd om hur du tar betalt hittar du i ett annat avsnitt på denna sajt.

Är du intresserd av att få flera tips om hur du blir professionell festfixare och kan jobba med events, möten och upplevelser?

Klicka då här och läs om den bok där allt kommer ifrån.

 

 

Holger Wästlund