Sammanfattning av viktiga råd

Det var en intressant läsning, där du utifrån din omfattande erfarenhet som företagsledare och managementkonsult, på ett både pedagogiskt och praktiskt, konkret sätt sammanfattat ett antal viktiga råd till personer som funderar på att bli managementkonsulter.

Bo Davén med mångårig yrkeserfarenhet som managementkonsult

 

En intressant bok!

En härlig öppen och ärlig stil utan krusiduller.

Lättläst, innehållsrik och en verkligt kul idé.

Olov Agri, f.d. VD AB Arsenalen och fastighets AB Hufvudstaden

 

Den bästa handledningen jag tagit del av

Jag ”slukade” boken ”Bli professionell managementkonsult”. Inte minst är den en utmärkt handledning för den som redan är etablerad som konsult. Värdefulla råd när det gäller nischbestämning, marknadsfrågor och prissättning. Dessutom bra översikt när det gäller olika metoder och hjälpmedel.

Konkret och detaljerad – den bästa handledningen jag tagit del av.  En värdefull handbok för den som står i begrepp att inleda en karriär som konsult eller för den redan aktive managementkonsulten som vill uppdatera sitt företagande och sin konsultroll.  Boken skulle ha varit till stor hjälp när jag började som managementkonsult för 30 år sedan. När jag läst boken får jag lust att börja om igen.

Gratulerar er som får tillfälle att ta del av författarens erfarenheter. Holger Wästlund bjuder generöst på egen erfarenhet från såväl operativa chefsbefattningar som från en mängd varierande managementkonsultuppdrag.

Jan Ejheden som arbetat som managementkonsult i mer än 30 år som egen företagare

 

Guldkorn

Boken har en bred ansats och behandlar det mesta av vad en blivande managementkonsult kan behöva veta. Bra är också att det finns ett, om än försynt hållet, kapitel med varningar.

Några guldkorn kommer sent i boken. Tips om hur man skaffar uppdrag är förstås viktiga även för unga konsulter, kanske i synnerhet de som handlar om vidareförsäljning och löpande kontakt med existerande kunder.

Peter Gavatin med mångårig yrkeserfarenhet som managementkonsult

 

Denna bok skulle jag haft när jag började

En mycket innehållsrik och läsvärd bok, både för dig som funderar på att bli en, för dig som är helt ny som en, och för dig som redan arbetar som managementkonsult.

I boken finns mängder med exempel, såsom en checklista hur du förbereder dig inför en jobbintervju, underlag för självtester, hur du lägger upp hemsidor, tips var du söker information på internet och förslag om passande utbildningar. Du får för och nackdelar med att arbeta som egen företagare. Du får förslag på hur du lägger upp en affärsplan, förslag på hur du skriver en offert, och hur du tar betalt och får lönsamhet. Bara det avsnittet är värt kostnaden för hela boken.

Innehållet bygger på författarens egen mångsidiga verksamhet och han beskriver hur han har agerat vid olika uppdrag.

Som helhet är det en lättläst och inspirerande bok tack vare alla konkreta råd. Denna bok skulle jag haft när jag började min verksamhet som utbildningskonsult.

Thorbjörn Holmqvist, Utbildningskonsult och underhållare

www.trollpennan.se

Bli professionell managementkonsult

  Ditt förnamn och efternamn (obligatorisk)

  Din gatuadress (obligatoriskt)

  Ditt postnummer och din postort (obligatoriskt)

  Ditt företagsnamn (om du har något)

  Speciella önskemål (frivilligt)

  Din epost-adress (obligatorisk)