Städuppdrag; fönsterputs, golvrengöring, rengöring med högtrycksspruta och rengöring av toaletter

städuppdrg och specialiststädning för städföretag och städfirma

1.      Fönsterputs

Fönsterputsning brukar erbjudas antingen som en del av ordinär städning eller som en typ av specialtjänst. Om du tänker satsa på denna form gäller det dels att du inte är höjdrädd och dels att du gillar att delvis jobba utomhus även när det är riktigt kallt. Fönsterrengöring handlar inte enbart om att ta bort smuts. Efter fönstermålning kan du behöva ta bort tape och klister som verkligen sitter hårt. Börja denna verksamhet med att åta dig fönsterputs på enplans- och tvåplansbyggnader. Senare, när du är mer erfaren, kan din verksamhet eventuellt utvecklas så att du kan åta dig jobb på högre byggnader och till detta fordras naturligtvis speciell utrustning.

2.      Golvrengöring

Golvrengöring och golvbehandling är en specialtjänst som kräver att du har specialkunskaper och specialutrustning. Du bör vara väl insatt i olika behandlingsmetoder för:

  • Elastiska golv: linoleummatta, linoleumplattor, vinylmatta, plastmatta eller vinylplattor.
  • Mjuka golv: heltäckande matta, flytande limmat trägolv, spikat och skruvat trägolv eller slipat och lackat äldre trägolv.
  • Hårda golv: tegel, terrakotta, Terrazzo, klinker som kan vara glaserat eller oglaserat, granit, kalksten, sandsten, skiffer eller marmor.

3.      Rengöring med högtrycksspruta

En speciell form av rengöring är när man med högtrycksspruta tvättar husfasader, plattsatta eller asfalterade gångvägar och parkeringsplatser, körytor, maskinutrustning och fordon.

 4.      Rengöring av toaletter

Det finns behov av att rengöra toaletter på alla sorters allmänna byggnader som t.ex. idrottshallar, skolor, varuhus och gallerior. Dina presumtiva kunder vill erbjuda sina anställda och besökare rena och fräscha lokaler och detta kan vara en lönsam verksamhet för ett städföretag som specialiserar sig på detta. Städningen sker enligt ett fast schema och i städningen ingår att se till att det alltid finns tvål, wc-papper och ev. andra nödvändigheter.