Så blir du chefsrekryterare eller head hunter

Bli head hunter, chefsrekryterare,

Chefsrekryterare

 

 

Jag har i min verksamhet anlitat många olika chefsrekryterare. De har varit enmanskonsulter som jobbar ensamma eller inom ett nätverk eller de har varit anställda på ett större företag, inte sällan större internationella koncerner.

Marknaden för head hunters / chefsrekryterare

Fler och fler inser vikten av företag har en toppenbra ledare, att idrottslag har en bra ledare och att alla organisationer har bra ledare. De flesta företag och andra organisationer står inför kommande förändringar. Det kan vara att de ska växa, man ska minska i storlek, man ska gå utomlands, man ska ändra verksamhet osv. Och i många av dessa situationer gäller det titta sig omkring för att hitta den rätta att leda organisationen in i den nya situationen.

Att hitta rätt ledare är därför helt centralt för en organisation. Har man fel ledare är det både besvärligt och kostsamt att bli av med den befintliga. Samtidigt har nuvarande styrelse eller motsvarande ledningsorganisation inte tid att ägna sig åt en professionell rekrytering. Därför är det många företag och organisationer som anser att det är väl värt kostnaden att söka hjälp för att anlita en chefsrekryterare.

Fördelar att jobba som rekryterare

Som rekryterare får du verkligen utmaningar när det gäller att vara kreativ och att lösa problem. Det gäller att hitta precis rätt person till en given funktion som finns i dag eller som kommer att uppstå. Tillfredsställelsen som du kan känna när detta lyckas är fantastisk.

Du behöver ingen formell utbildning. Med rätt nätverk, an dator och en telefon kan du sätta igång.

Du kommer att träffa många spännande människor, bl.a. dina uppdragsgivare som ofta ansvarar för en intressant verksamhet som du i ditt jobb måste sätta dig väl in i. Samtidigt kommer du genom alla de kandidater du tar kontakt med och de du intervjuar att lära känna intressanta människor på ett relativt ingående sätt.

Om du är skicklig som rekryterare kan du ta riktigt bra betalt. Det är för de flesta organisationer så väsentligt att hitta den rätta ledaren att man är villig att betala bra för en sådan tjänst. Är du dessutom så skicklig att du kan och vill expandera din verksamhet så kan det bli aktuellt att starta ett eget företag där du sysslar med rekrytering. Vill du få en massa praktiska råd och tips om hur du startar eget företag snabbt och lönsamt så kan du klicka här.

Eller du kanske är mer intresserad av att skaffa dig ett jobb och bli anställd och jobba med chefsrekrytering?

 

 

Holger Wästlund