Välkommen

Är du intresserad av att jobba hemifrån? Eller från din semesterbostad? Förutsättningarna för att göra detta har aldrig varit bättre. Omvärldens syn på denna typ av arbete och alla hjälpmedel som finns har ändrat förutsättningarna radikalt till det bättre.

Tänk vad skönt det vore att ta total kontroll över ditt liv – både ditt eget välbefinnande och din inkomst. Och tänk dig vad underbart det skulle vara att få balans mellan familj, jobb och egen motion genom att jobba hemifrån.

En annan fördel med att jobba hemma är att du får fria händer att skapa det idealiska jobbet för dig. Det är med största sannolikhet en verksamhet som du har en passion för. Om du jobbar med det du älskar har du goda förutsättningar att lyckas.

När du jobbar hemifrån slipper du tidsödande resor till och från jobbet. Vore det inte mycket klokare att använda den tiden till motion och att se till att du mår ännu bättre?

Dessutom blir du din egen chef när du jobbar hemma. Du kan bestämma allt, när du ska jobba, när du ska sköta din hälsa, när du ska ta hand om barnen etc. etc.

Samtidigt finns det mycket att tänka på om du vill lyckas med att jobba hemifrån. Vilket är bästa sättet att komma igång? Hur ska du organisera ditt hemmajobb? Hur ska du marknadsföra dig? Hur ska du snabbt bli lönsam? Mycket av detta behandlar jag i denna bok.

Den viktigaste och svåraste frågan är: Vad ska du jobba med?

Hur ska du hitta en egen unik affärsidé som möter kundernas behov i dagens marknad och som förhoppningsvis kommer göra så även under flera år framåt och där konkurrensen inte är alltför stor?

Pröva med att skriva sökorden ”pinterest affärsidéer” på Google och du får direkt 1000 affärsidéer att välja bland. Och här är en sajt med 999 affärsidéer http://www.sixmonthmba.com/2009/02/999ideas.html. Det finns mängder av sajter och böcker fulla med olika affärsidéer. Problemet är bara att dessa affärsidéer kommer du inte ha någon nytta av. De som skriver dessa böcker skriver inte om de unika idéerna som är riktigt bra. De bästa idéerna behåller de själva. Skulle du hitta en bra idé i dessa listor så är det många som hittar samma idé.

I denna bok berättar jag i stället hur du steg för steg kan komma fram till just den affärsidé, nisch eller startup-idé som är unik och passar just dig och dina förutsättningar. Efter att ha läst boken, bör du inte ha några problem att hitta flera affärsidéer, så att du kan välja ut den bästa som du trivs med och som kan garantera en hållbar inkomst för dig.

Jag har som outplacementkonsult, managementkonsult, coach och föredragshållare stöttat många när de startat egna företag. Jag ser att fler och fler väljer verksamheter som de kan sköta hemifrån. Och jag ser också att det största problemet för många är just att komma fram till vilken verksamhet man vill satsa på.

Den här boken är uppbyggd i sex steg. Tanken är att du successivt ska kunna pröva de metoder som fungerat för andra och själv välja de tillvägagångssätt som du känner för och som ger resultat för dig.

Steg I handlar om hur du bäst planerar och organiserar din hemmaverksamhet, hur du marknadsför dig och din verksamhet samt vilken typ av affärsidéer som du bör akta dig för.

Steg II handlar om hur du kan hitta en egen och unik affärsidé som passar för just dig. Det handlar om hur du kan öka din kreativitet, hur du väljer ut den allra bästa idén för dig och hur du kan testa den innan du sätter igång på allvar.

Steg III handlar om vikten av att starta inom ett område som ligger nära till hands. Inom ett sådant område är det lätt att komma igång och du får värdefulla erfarenheter för din marknadsföring och hur du skapar lönsamhet inför din stora satsning.

Steg IV handlar om hur du kan ta nästa steg.  Tidigare kanske du skrev om andras produkter. Detta steg innebär att du skapar egna produkter som du både producerar och säljer.

Steg V innebär att vi undersöker några områden som för närvarande är extra heta för hemmaverksamhet och andra startup-företag.

Steg VI, slutligen, innehåller några källor där du kan hitta hur många affärsidéer som helst. Sätt igång och leta, välja och vraka samt starta ditt hemmaföretag.

Du kommer i boken se många exempel på hur andra hittat affärsidéer genom dessa olika metoder. Exemplen visar att man kan bygga upp företag på de idéer som kommit fram genom de metoder jag visar. Försök inte kopiera dessa exempel rätt av för dessa företag finns redan väl etablerade. Nej, de verktyg som du får i denna bok går ut på att du själv ska kunna ta fram egna unika idéer som ingen annan, eller åtminstone väldigt få andra, har kommit på.

Jag är övertygad om att du kommer ha stor nytta av boken om du väljer ut de råd och tips som passar dig bäst och följer dem målmedvetet. Min strävan är att ge dig verktyg i en lättläst form som hjälper dig att göra verklighet av dina drömmar och det är naturligtvis du själv som måste ta ansvaret för hur du kommer att lyckas.

Att skapa nya affärsidéer, hitta en bra nisch eller hitta en startup-idé för din hemmaverksamhet är inte bara lönsamt. Du kommer gå in i en rolig och intressant process som innehåller många spännande utmaningar.

Jag önskar dig lycka till! Hör gärna av dig och berätta om hur det går.

Holger Wästlund

e-post: holger.wastlund@gmail.com

Hemsida: http://tipsom.se

 

Tycker du att det verkar intressant? Här kan du beställa boken ”Jobba hemifrån”

  Ditt förnamn och efternamn (obligatorisk)

  Din gatuadress (obligatoriskt)

  Ditt postnummer och din postort (obligatoriskt)

  Ditt företagsnamn (om du har något)

  Speciella önskemål (frivilligt)

  Din epost-adress (obligatorisk)