där  du själv ansvarar för ditt eget sätt att plugga

distansutbildning

Att utbilda sig på distans bygger på att du själv ansvarar för ditt eget sätt att plugga och du ansvarar själv för din egen studietakt. En del distansutbildningar kräver att du infinner dig vid vissa tillfällen, t.ex. vid kursstart och vid andra viktiga möten. Andra kan du klara helt och hållet genom att jobba från din dator via nätet.

De flesta distansutbildningar som finns tillgängliga hittar du på webbsidorna studentum.se eller distansutbildningar.se. Klicka på Organisation – ledarskap så får du fram hela listan.

Jag tycker dock att managementkonsultyrket handlar så mycket om samarbete, social kompetens och teamwork att jag själv knappast skulle anställa någon som huvudsakligen pluggat på distans. Det är med distansutbildning inom ledarskap som med litteraturen inom samma ämne. Min fasta övertygelse är att det inte går att läsa sig till denna kunskap. Men misströsta inte – jag kommer i senare avsnitt att ge tips och råd hur du kan lära detta jobb på andra sätt än att försöka läsa sig till den kunskap som du behöver.

Det här har hämtats från boken med 250 tips för managementkonsulter och andra konsulter. Kolla boken genom att klicka här.