tips and advice

Budget

tips om ditt företags budget

Budgeten är ditt företags viktigaste styrmedel för din verksamhet. Ett gott tips är att du följer den noga – månadsvis eller ibland ännu oftare – så att du kan åtgärda avvikelser så snabbt som möjligt. På sikt kommer du få värdefulla erfarenheter som leder till en allt säkrare budgetering. Man kan säga att din företagsbudget är en plan/bedömning av ditt företags intäkter och kostnader under en viss kommande period – vanligen ett år (kalenderår eller 12 månader).

Det finns kortare eller längre budgetperioder också, exempelvis månadsbudget. Ibland kan det vara motiverat att göra olika budgets för en och samma period, en budget med mest troliga utfall, en budget med sämsta möjliga utfall och en med bästa möjliga utfall. Detta ger dig en god överblick över vad du har att jobba med. Budgeten sägs vara balanserad när inkomsterna och utgifterna är lika stora. I lite större företag kompletteras budgeten ofta med en tre- eller femårsplan.

Är du intresserad av att starta eget?

Här får du ett värdefullt tipsbrev gratis som handlar om ”ÅTTA SÄTT ATT MARKNADSFÖRA DIG GRATIS”. Fyll i ditt förnamn och din e-postadress så skickar vi ett mail till dig så fort vi kan.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Holger Wästlund